FOTO: pixabay

Dijetetičarka Šeron Natoli otkrila je da su jaja namirnica uz pomoć koje možete da smršate i dovedete tijelo do željene težine.

Dok mnogi smatraju da je za izgradnju mišića ključno da u svoju ishranu uključite proteinske praškaste napitke ili suplemente, činjenica je da možete da jedete jedno ili dva jajeta za doručak, ručak i večeru i brzo dovedete tijelo do savršenstva, piše Dejli mejl. 

Vodeća dijetetičarka i autorka Šeron Natoli nedavno je objasnila da uključivanjem jaja u svakodnevnu ishranu je jednostavan način da pomognete tijelu da se oporavi nakon treninga. 

"Prije nego što potrošite novac na skupe suplemente i dijetetsku hranu, uvedite jaja u svoj nedeljne obroke ili plan ishrane jer su oni proteinska bomba", ističe Šeron i napominje da "neki proteinski slatkiši, za razliku od jaja, često dolaze sa velikim brojem sastojaka, vještačkih boja i zaslađivačima".

Nedavna studija je takođe pronašla da je za izgradnju mišića mnogo bolje pojesti cijelo jaje nakon vježbanja nego samo bjelance. 

Kada je riječ o pravoj količini jaja, iz Austalian Egg kažu da "holesterol u jajima nije loš za vas i da su dva na dan apsulutno u redu". 

Studije su pokazale da doručak bogat proteinom može da poveća osjećaj zadovoljstva i smanji osjećaj gladi.

Pored selena, jaja takođe sadrže dosta vitamina B, ukljućujući vitamin B12, B5, B1, B2 i biotin. Unos vitamina B povoljno djeluje na kožu, kosu i nokte. 

Kompleks ovih vitamina pomaže u jačanju elastičnosti kože i smanjuje oštećenja izazvana slobodnim radikalima. Drugi benefiti su jačanje imunog sistema, bolje pamćenje i ojačavanje mišića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )