FOTO: null

Grupa Slovenaca, koja je nedavno boravila u zvaničnoj poseti Bijeljini radi razgovora o eventualnoj privrednoj saradnji, dobila je batine u jednom bijeljinskom noćnom klubu zbog čega su odustali od daljnjih pregovora o investiranju u Semberiju!

Kako Press saznaje, incident se dogodio u noći između 29. i 30. novembra. Slučaj nije prijavljen policiji jer su se gosti iz Slovenije odmah nakon incidenta pokupili i otputovali kući.

 

Otvorena vrata

Delegacija iz Brežica stigla je u Bijeljinu u subotu, 29. novembra, gde su sa zamenikom gradonačelnika Bijeljine Husom Zečkanovićem, načelnikom Odeljenja za privredu i poljoprivredu u bijeljinskoj gradskoj upravi Predragom Jovićem i predsednikom Područne privredne komore regije Bijeljina Mihajlom Vidićem razgovarali o mogućnostima privredne saradnje dva grada i dve regije. Slovenci su posebno bili zainteresovani za privatizaciju "Banje Dvorovi" što je tog dana potvrdio i Uroš Kof, predsednik "Nezavisne liste - Sunce" iz Brežica.

- Regija Brežica sa svojih 100.000 stanovnika ima velike mogućnosti za ekonomsku i privrednu saradnju sa regijom kakva je Semberija. "Terme Čatež" već su iskazale interesovanje za uspostavljanje određenog oblika saradnje sa "Banjom Dvorovi". Verujem da će se postići dogovor o konkretnim projektima i ulaganjima u banju i druge turističke potencijale Semberije - istakao je Kof i podsetio da su Slovenci još i pre rata investirali u "Banju Dvorovi".

S druge strane, domaćini su izrazili nadu da će vrlo brzo doći do konkretne privredne saradnje i potvrdili da su vrata Semberije širom otvorena za investitore iz Slovenije.

Međutim, ono što se dogodilo uveče toga dana, verovatno će za duži period udaljiti slovenačke investitore od Bijeljine i Semberije.

- Slovenci su nakon završenih razgovora sa gradskim čelnicima obišli grad i "Banju Dvorovi". Uveče su u sopstvenoj režiji izašli u jedan noćni klub gde su se poprilično opustili. Mnogo su popili i u jednom trenutku su počeli da skidaju odeću sa sebe. Većina njih ostala je gola do pojasa. Očigledno je njihova zabava zasmetala grupi momaka, pa su "braća" odlučila da ih malo "smire", ne znajući da je reč o zvaničnoj delegaciji. Tuča nije dugo trajala jer Slovenci nisu pružali otpor, a i obezbeđenje je brzo reagovalo. Svaki Slovenac dobio je po nekoliko šamara ili pesnica i brzo su napustili diskoteku. Iste noći su otišli iz Bijeljine i krenuli put Brežica - otkriva izvor Pressa.

 

Niko se ne javlja

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović potvrdila je juče za Press da ovaj slučaj nije prijavljen policiji.

Predrag Jović, načelnik Odeljenja za privredu i poljoprivredu grada Bijeljina, kaže da se već narednog dana u gradu pričalo da su Slovenci dobili batine prethodne večeri.

- Čim sam saznao za to, pokušao sam da ih dobijem putem telefona, ali niko nije odgovarao na pozive. Želeo sam da od njih čujem šta se zaista dogodilo, i da im se izvinim za neprijatnost koju su doživeli u našem gradu. Nadam se da su svi dobro i da će ipak doći do privredne saradnje o kojoj smo razgovarali - kaže Jović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )