FOTO: null

U Narodnoj skupštini RS traje svađa između vlasti i opozicije o negativnom revizorskom izvještaju o Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, javlja novinar "Nezavisnih".

Osim o stanju u zdravstvenom sektoru, prepucavanje cijelo prijepodne traje i o stanju u pravosuđu RS. Opozicionari tvrde da sadašnja vlast u RS sprečava pravosudne institucije da procesuiraju krivična djela sadašnjih vlasti, a predstavnici vladajućih partija opozicionare optužuju da presuđuju bez suda.

Igor Žunić, poslanik SNSD-a je rekao da su pravosudne institucije i na nivou BiH i RS istraživali mnoge navode o korupciji, uključujući i izgradnju zgrade Vlade RS, ali da su zaključili da nije bilo osnova za bilo kakvo krivično djelo.

On je podsjetio da je većina revizorksih izvještaja pozitivna ili s rezervom, te je pozvao nadležne da istraže svaki navod o mogućoj korupciji ili kriminalu.

"Naš šef Kluba javno pozvao da svako ko je počinio bilo kakvo krivično djelo bude priveden pravdi. Tako ovdje i sada i bilo gdje", rekao je on.

Branislav Borenović, šef Klupa PDP-a je rekao da čak i kada se izuzmu svi revizorksi izvještaji i krivične prijave koje su podnosili predstavnici opozicinoih partija, kao i PDP, pravosudne institucije u RS nisu istražile bilo koju aferu.

"Ako je vjerovati našem pravosuđu, ovo je idealno društvo i ovdje nema korupcije ni kriminala", rekao je on.

Adam Šukalo, poslanik NS-a, je rekao da ako ga vlast uvjeri da postoji jedan slučaj koji je procesurian, da će vjerovati u instituiciju Specijalog tužilaštva RS.

Duško Ivić, poslanik DNS-a  smatra da je dobro što je resorno ministarstvo ozbiljno shvatilo revizorski izveštaj i dostavilo Glavnoj službi za reviziju Republike Srpske plan aktivnosti za otklanjanje nedostataka iz negativnog revizorskog izvještaja za prošlu godinu.

Zdravko Krsmanović, poslanik NDP-a založio se da se politika izbaci iz zdravstvenih institucija u Republici Srpskoj, te da se završi izgradnja započete zgrade Fonda zdravstvenog osiguranja, kao i izgradnja novog bolničkog objekta u Istočnom Sarajevu.

Marinko Božović, poslanik SDS-a  poručio je da će, ukoliko u razumnom roku ne počne izgradnja nove zgrade bolnice Istočno Sarajevo, protesta biti ne samo u Istočnom Sarajevu, već i u Banjaluci.

Milica Lovrić, poslanik SNSD-a smatra da negativan revizorski izvještaj Ministarstvu zdravlja Republike Srpske za 2014. godinu ne znači da postoje i elementi krivičnog djela, odnosno da takvih djela nema ako je pozitivan revizorski izvještaj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )