FOTO: RTL

Uoči nove školske godine, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva RS nastavlja digitalizaciju udžbenika u Srpskoj, te priprema digitalne sadržaje koji će pratiti udžbenike geografije za sedmi, osmi i deveti razred.

Time će kompletirati digitalizaciju za ovaj predmet u osnovnoj školi, potvrđeno je za Srpskainfo u Zavodu.

Digitalizacija udžbenika u Srpskoj počela je, podsjećaju, prije manje od godinu dana, a digitalni sadržaj uz udžbenik iz geografije za šesti razred već je u upotrebi, od početka školske 2019/20. godine. Taj prvi digitalizovani udžbenik je, kažu, dobio pozitivne ocjene i reakcije nastavnog kadra i učenika.

– Za septembar će biti spremni i digitalni sadržaji za istoriju za šesti razred, te za srpski jezik i jezičku kulturu za treći razred osnovne škole – navode iz Zavoda.

Po završetku ovih udžbenika, dodaju, pažnju će usmjeriti na najmlađe, odnosno na digitalizaciju Prve knjige, za prvi razred osnovne škole.
– Svi učenici i nastavnici će ove sadržaje moći upotrijebiti na jednostavan način, koristeći jedinstvene pristupne podatke, a svi sadržaji su prilagođeni za kompjutere, tablete i telefone. Svakako, treba znati da su ovo sve početni sadržaji, podložni promjenama i unapređenju, a kontunuirano ćemo raditi na podizanju kvaliteta sadržaja, uz poštovanje autorskih prava – ističu iz Zavoda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )