FOTO: tanjug/AP

Sakramento Kingsi iskoristili su činjenicu da je Denver dan prije utakmice u Kaliforniji odigrao meč sa Hjustonom, pa ih je definitivno umor savladao, na kraju i "Kraljevi" - rezultatom 125:115.

U trećem ovosezonskom porazu Grumenja opet je najjači utisak ostavio fenomenalni Nikola Jokić sa novim "tripl-dabl" skorom u karijeri, ovog puta je u statističke kolone unio 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija - malo za pobjedu.

Jedini efikasiji na meču od našeg "ol-raund" centra bio je njegov saigrač Majkl Porter sa 30 poena, Moris je ubacio 24, te je to trio koji je najviše gurao ekipu Majka Melouna u prijestonici Kalifornije, ali bez prave podrške ostatka tima.

Na drugoj strani, čak sedmorica igrača imala su dvocifren košgterski bilans, među njima i Nemanja Bjelica koji u povoju sezone bilježi zaista zapažene partije "sa klupe".

Beli je u pobjedu nad Denverom ugradio lijepih 12 poena, uz dvije trojke iz četiri pokušaja, toliko je šutirao i za dva poena, pribilježio još pet skokova, i sve to za 21 minut.

Kao najzaslužniji za trijumf Kingsa poredali su se Foks sa 24 poena, Holms sa 20, Bigli sa 18, Halibarton i Barns sa po 13..

Kingsi su ovom pobjedom ošli do čela na Zapadu, imaju skor 3-1, koliko i Sansi i Klipersi, dok je Denver na suprotnoj strani tabele sa samo jednom pobjedom i tri poraza.

Još jedan srpski košarkaš imao je zapaženu noć iza nas, istorijsku po mnogo čemu.

Tinejdžer Aleksej Pokuševski, koji je nedavno napunio 19 godina, u svojoj trećoj utakmici u NBA karijeri postigao je prve poene! "Poku" je nakon 0/8 iz igre u prva dva meča, poentirao na utakmici sa Orlandom, u porazu Tandera 118:107.

Ispunio je tako dječački san, bili su mu to i jedini poeni na utakmici, ali je punio i druge statističke kolone. Za 19 minuta upisao je 6 skokova, 3 asistencije i 2 blokade.

Oklahoma nije mogla više protiv trenutno najboljeg tima lige Orlanda, koji je stigao do četvrte pobjede iz četiri utakmice. Svježiji i odmorniji ušli su gosti u ovaj meč, Vučević je dominirao sa 28 poena, Bejkon je ovog puta iskočio kao najveća napadačka podrška, ubacio je 18, Ros i Furniej dodali su po 14, te su gosti tako održali perfektan učinak u povoju sezone.

Orlando je, uz Atlantu, sada jedini neporaženi tim u ligi, prenosi "Telegraf.rs".

Rezultati
Klivlend - Njujork 86:95 Detorit - Golden Stejt 106:116 Indijana - Boston 111:116 Filadelfija - Toronto 100:93 Vašington - Čikago 107:115 Majami - Milvoki 97:144 Oklahoma - Orlando 107:118 Los Anđeles Klipers - Minesota 124:101 Finiks - Nju Orleans 111:86 Sakramento - Denver 125:115

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )