FOTO: al jazzeera balkans

Novi soj virusa korona koji je otkriven u Velikoj Britaniji mogao bi biti smrtonosniji od ostalih varijanti virusa, rekao je danas britanski premijer Boris Džonson.

"Pored toga što se brže širi, postoje dokazi da je novi soj povezan sa većom smrtnošću", rekao je Džonson na konferenciji za novinare, prenio je Rojters.

Vakcine koje se trenutno koriste u Britanije su efikasne i protiv novih varijanti, rekao je Džonson i naglasio da je upravo novi soj razlog zbog kojeg je britansko zdravstvo pod snažnim opterećenjem.

Glavni naučni savjetnik britanske Vlade Patrik Volans je na konferenciji za novinare potvrdio da postoje dokazi da nova varijanta virusa nosi veći rizik od smrtnosti, prenio je Rojters.

''Ako uzmete, na primjer, muškarce u 60-im godinama, prosječan rizik je da će na 1.000 oboljelih, grubo rečeno, njih 10, nažalost preminuti od virusa. Sa novom varijantom, za 1.000 obolelih, moglo bi da se, prema grubim podacima, očekuje da će 13 do 14 da umre'', rekao je Volans.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )