FOTO: InfoBijeljina

Uprava Zvijezde vrijedno je radili tokom ljetnje pauze i lagano kompletira igrački kadar pred start debitantske sezone u društvu najboljih klubova BiH. Tim iz Semberije pretrpio je velike igračke promjene u sastavu, što je i za očekvati, jer kvalitet igrača iz Prve lige RS sigurno ne zadovoljava rang u koji su se plasirali.

Ekipu su napustili oni najiskusniji, Delimir Bajić, Davor Arnautović i Nikola Mazić, što je samo pokazatelj da u klubu nastavljaju sa svojim jasnim opredjeljenjem, a to je afirmacija mladih igrača iz sopstvenog pogona. Da je to dobar recept potvrdjuje i odlazak mladog Luke Asentića (1999.) u portugalsku Benfiku, te godinu dana mladjeg Sergeja Dojčinovića u zegrebački Dinamo.

- Bez obzira što je ovo mnogo kvaliteteniji stepen takmičenja i dalje ćemo se prvenstveno opredjeljivati za afirmaciju maldih. Naravno biće tu mjesta i za iskusnije igrače, ali siguran sam da i sa ovim kadrom možemo do dobrog rezultata u Permijer ligi, rekao je Boris Stanišić, predsjednik kluba.

Nisu u klubu sjedili skrštenih ruku tokom ljeta već su doveli i prva pojačanja. Jednogodišnje ugovore sa Zvijezdom potisali su dvojica prvotimaca Slobode, Ibrahim Skakić i Anel Husićkao i Muhamed Omanović bivši igrač OFK Gradine. Naravno na ovome se neće stati već će u dogovoru sa novim šefom stručnog štaba uskoro i igrački kadar biti kompletiran.

U Zvijezdi još uvijek nisu riješili pitanje novog trenera. Miodrag Pantelić nije mogao nastaviti saradnju sa klubom zbog toga što nema licencu. Nije se uspjelo dogovoriti sa Dušanom Djuričićem, a otpala je opcija da ekipu preuzme Slobodan Starčević, koji se opredjelio za novog premijerligaša iz Federacije, Slogu. U klubu ističu da se intezivni pregovori vrše sa jednim poznatim fudbalskim strulčnjakom i da je   relaizacija ovog transfera veoma blizu.

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )