FOTO: Nezavisne.com

Tragovi DNK Siniše Šakića (35) zvanog Kinez iz Banjaluke, koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma, pronađen je na mjestu likvidacije.

Izvor blizak istrazi za "Glas Srpske" kazao je da su biološki tragovi Šakića otkriveni na granama drveća i još nekim mjestima na lokaciji sa koje je pucano na Ćuluma.

"Ne možemo da govorimo o detaljima istrage, ali do sada su prikupljeni materijalni dokazi ukazuju na to da je uhapšeni počinilac teškog ubistva. Istraga u ovom predmetu se nastavlja pod nadzorom republičkog tužilaštva", rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U republičkom tužilaštvu su istakli da u cilju zaštite istrage u ovom momentu ne mogu da iznose detalje.

Šakić je u ovom slučaju uhapšen 27. jula kada su mu specijalci stavili lisice na ruke u kafiću hotela "Bosna", "Getsbi", u centru Banjaluke zbog sumnje da je ubio Ćuluma. Privođen je i u maju nekoliko dana poslije zločina. Tada je pješke iz Hrvatske došao na granični prelaz Donja Gradina. Graničnim policajcima je prilikom ulaska u BiH dao dokumenta na uvid, nakon čega je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske za njim raspisao potjernicu. Nakon ispitivanja je pušten, a novo hapšenje u julu je uslijedilo kada su, kako je tada saopštila policija prikupljeni neoborivi dokazi da je  Šakić direktni izvršilac ubistva Ćuluma.

U policiji su tada istakli da mu je razbijen lažni alibi da je na dan ubistva, 15. maja, bio u Hrvatskoj. Nezvanično, Šakić je deset dana prije ubistva porodicu izmjestio van granica. Iako je tvrdio da u vrijeme likvidacije Ćuluma nije bio u Srpskoj, došlo se do saznanja da ipak jeste, te da je dan nakon ubistva Ćuluma prebačen preko Save kod pomagača u Sisak. Nakon drugog hapšenja Šakiću je određen jednomjesečni pritvor koji mu ističe 30. avgusta. Ćulum je ubijen 15. maja u blizini svoje kuće u Dragočaju kod Banjaluke kada su na njegov golf napadači, koji su pobjegli motociklom, ispalili nekoliko kratkih rafala iz automatske puške. Obdukcijom je utvrđeno da je pogođen sa više od deset projektila, od kojih je jedan završio u glavi, što je bilo kobno. Ubice su motociklom pobjegle prema Gradišci. Ćulum je više puta osuđivan i odležao je oko deset godina robije zbog pokušaja ubistva i pljački.

Sukobi

Šakić i ubijeni Ćulum bili su u sukobu više godina iako su ranije bili bliski. Sukob između njih počeo je još 2010. godine. Prvi veći vatreni obračun dvojice bivših prijatelja bio je 28. februara te godine kada je Đulum sivim “audijem” došao pred kuću Šakića da riješe razmirice, a on je s balkona ispucao rafal na vozilo. Tad niko nije ranjen, a obračun je nastavljen 1. marta 2010. godine kada je u razmjeni vatre u Karađorđevoj ulici na Laušu između njih Đulum ranjen u lijevo rame. Tada je sa Šakićem bio Aleksandar Babić i njih dvojicu policija je sumnjičila za pokušaj ubistva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )