FOTO: desavanjaubijeljini.com

Bijeljinska policija još uvijek se nije oglasila nakon jučerašnjeg (petak) pokušaja pljačke mjenjačnice u Ulici Gavrila Principa u Bijeljini, kada je maskirani i pištoljem naoružan razbojnik pokušao da iz mjenjačnice iznese veću količinu novca.

Nezvanično smo saznali da je, zahvaljujući video – nadzoru i kameri koja je sve snimila,  identifikovan razbojnik i njegov pomagač, ali da policija još uvijek za njima intenzivno traga.

Mlađi radnik mjenjačnice, s kojim smo razgovarali u subotu u prijepodnevnim  satima, dan nakon pljačke,  kaže da je u trenutku pljačke u mjenjačnici bio drugi radnik koji je, zahvaljujući vlastitoj hrabrosti i odvažnosti, uspio da spriječi razbojnike u njihovoj namjeri.

„Neki portali su nakon petnaestak minuta, koliko je prošlo od pokušaja pljačke, objavili da su razbojnici uhapšeni, što je čista glupost. Ni policija do tada nije bila stigla na mjesto događaja. Razbojnik, koji je ušao u mjenjačnicu, sa pravim pištoljem u ruci, a ne plašljivcem ili gasnim pištoljem, dohvatio je veliki svežanj novčanica, u namjeri da ih iznese iz menjačnice. Radnik mjenjačnice potrčao je za njim i uspio ga je izvući iz automobila u koji je on sjeo i pokušao pobjeći sa drugim razbojnikom. U tom trenutku pištolj je opalio, tako da je moglo biti i težih posljedica po radnika mjenjačnice. Snimak na video – nadzoru jasno pokazuje da se sve to brzo odigralo. Oni su identifikovani i za njima je raspisana potjernica. Pronađen je i automobil kojim se odvezao jedan od pljačkaša. Drugi razbojnik je pješice pobjegao kroz jedno dvorište, u suprotnom pravcu“, ispričao je ovaj radnik mjenjačnice.

Radnik mjenjačnice kaže da je razbojnik više puta uperio pištolj u radnika mjenjačnice, da je prijetio, ali da mu se svežanj novca, koji je bio vezan gumicom, jednostavno raspao i većina novčanica je završila na trotoaru.

„Razbojnik je  odnio svega nekoliko novčanica, koliko mu je ostalo u ruci. Kada je on opalio metak iz revolvera, iz straha ili zbog nervoze, ispao mu je i novac. Vozač, njegov kompanjom, tada je dao gas i pobjegao, a ovaj razbojnik se istrgao i pobjegao pješice. Nije to bila nimalo bezazlena pljačka, jer je radnik mjenjačnice mogao nastradati“, ispričao nam je mlađi radnik mjenjačnice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )