FOTO: null

Motociklista Alija D. (21) iz Živinica i suvozač u kamionu Sulejman Ibišević (34) iz Lukavca su poginuli, dok su dvije osobe teško povrijeđene u odvojenim saobraćajnim nesrećama.

Motociklista je stradao u četvrtak popodne nakon sudara sa “pasatom”, za čijim volanom je bio njegov sugrađanin M. T. (36) u mjestu Svojat kod Živinica.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovoj saobraćajki teško je povrijeđen saputnik na motociklu Huso H. (20) iz Živinica. Njemu i vozaču “pasata” ljekarska pomoć ukazana je u tuzlanskoj bolnici. Nakon pregleda M. T. je pušten na kućno liječenje, dok je Huso zadržan u bolnici.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi u petak su rekli da je povrijeđeni H. H. smješten na Odjeljenje intenzivne njege i da je trenutno stabilno.

– Pacijent je operisan i pod stalnim je ljekarskim nadzorom – rekli su u tuzlanskoj bolnici.

Kako je došlo i šta je uzrok ove saobraćajne nesreće biće poznato nakon policijske istrage koja je u toku.

Istog dana u Rumuniji, prilikom slijetanja kamiona kojim je upravljao Muris S. iz Lukavca, poginuo je njegov suvozač Sulejman Ibišević.

Kako su javili rumunski mediji, nesreća se dogodila u jutarnjim časovima u selu Badesti, nedaleko od mjesta Dolja. Kamion, koji je prevozio silikon, nakon slijetanja sa puta udario je u stub dalekovoda, usljed čega je Ibišević ostao zarobljen u kabini. Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mjesta. U ovoj saobraćajnoj nesreći povrede je zadobio i vozač kamiona, koji je odmah prevezen u najbližu bolnicu.

Kako saznajemo, vozač i suvozač nisu bili pod dejstvom alkohola i bili su propisno vezani sigurnosnim pojasom.

Ibišević je bio radnik “Konzum-Velpra”. Iza njega su ostali supruga i tri sina.

Policija je poslije tragedije obavila uviđaj, nakon čega je nastavljena istraga na utvrđivanju uzroka ove saobraćajne nesreće.

Prevrtanje u Sloveniji

Vozač kamiona iz BiH (35) povrijeđen je u prevrtanju teretnog vozila na autoputu u Sloveniji.

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 17 časova. Prema pisanju slovenačkih medija, vozač je zadobio lakše povrede i ljekarska pomoć mu je ukazana u bolnici u Izoli. Uzrok ove saobraćajke navodno je neprilagođena brzina vožnje uslovima puta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )