FOTO: null

U nastavku kultne serije "Dosije X" njen tvorac Kris Karter uspjeva da izbjegne svaki suvišni teret iz prethodnih devet sezona i kompletnu prošlost legendarnih Moldera i Skali svodi na naraciju na početku prve sezone.

Željeli smo da budemo dosledni protoku vremena i činjenici da su Skali i Molder imali svoje probleme - kaže on.

U novom promotivnom isječku za seriju X Files Chris Carter, Glen Morgan te David Duchovny i Gillian Anderson donose nekoliko neviđenih kadrova i otkrivaju novosti iz nadolazećih epizoda.

U prvom pogledu iza kulisa serije X Files kreator serije Chris Carter otkriva kako ništa od oživljavanja serije ne bi bilo da nije bilo vjernih fanova. Svoju zahvalnost obožavateljima duguju i zvijezde showa. Gillian Anderson je također pokazala kako je svjesna koliko serijal znači fanovima - "Mogu zamisliti kako se osjećaju fanovi kada vide ova poznata lica i poznata svjetla lampi koja izviru iz mraka, a zatim ovaj soundtrack."

Što se tiče same radnje, obećali su kako u novim epizodama možemo očekivati dobru mješavinu samostalnih epizoda s jedinstvenim neprijateljima i poigravanja s mitologijom koja je do sada uspostavljana u showu.

Scenarist i producent serije Glen Morgan poručuje kako će biti epizoda i za dugogodišnje obožavatelje i za novu publiku. "Prva i šesta epizoda bavit će se mitologijom, a one epizode u sredini bit će samostalne epizode."

Mitologija s kojom će se poigravati u novim epizodama, po dobrom starom običaju Dosijea X, usredotočit će se na vanzemaljce čije postojanje vlast još uvijek skriva.

Šest novih epizoda kultne serije "Dosijei X" emitovat će se u SAD-u na FOX-u od 24. januara 2016. godine.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )