FOTO: rts.rs/EPA

Britanski teniser Danijel Evans kritikovao je Novaka Đokovića zbog ponašanja i organizacije Adrija tura, tokom kojeg su koronavirusom zaraženi Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i treneri bugarskog i srpskog tenisera.

Posle objave Grigora Dimitrova da je pozitivan na kovid 19, svi učesnici su testirani i potvrđeno je da su zaraženi Borna Ćorić, Novakov kondicioni trener Marko Paniki, kao i Bugarinov trener Kristijan Groh.

Aleksander Zverev i cio njegov tim bili su negativni na testu, baš kao i Marin Čilić i Andrej Rubljov, koji su ipak odlučili da odu u dvonedeljnu samoizolaciju.

Novak je odbio da se testira u Zadru, već je tokom dana došao u Beograd i obavio test, a iz njegovog štaba je potvrđeno da će rezultati stići u utorak.

"Mislim da je svima dao loš primjer. Iako u toj državi ne postoje mjere o socijalnom distanciranju, mislim da su toga morali da se drže. To nije šala, zar ne? Iako su se u toj državi mjere ukinule i sve se vratilo u normalu, ja bih i dalje gledao da se što više distanciram od drugih osoba, koliko god mogu", istakao je Evans i dodao:

"Uopšte nije dobro što Grigor Dimitrov ima koronavirus i što Ćorić ima koronavirus, ali ako 'vratite film', da li je to iznenađenje? Mislim da je to pitanje koji svi treba da postavimo. Možemo mnogo da naučimo iz ove situacije. Nadam se da ova situacija neće otkazati Ju-Es open. Nadam se da se organizatori neće predomisliti, posle svega što se tamo desilo."

Britanac tvrdi da bi predsednik Savjeta igrača morao da bude odgovorniji i sada je doveden u pitanje i njegov ostanak na toj poziciji.

"Ne znam. Iskreno, kada dođem na te sastanke, ne znam ni šta se priča, ni kako to funkcioniše, ni kako su svi oni došli na te pozicije. Ali, sagledajte situaciju. Mislim da ne bi trebalo da se prave žurke i da se igrači provode i igraju zajedno. Dva tenisera su testirana pozitivna na koronavirus i mora neko da preuzme odgovornost i objasni kako je došlo do ove situacije. Đoković mora da snosi odgovornost", zaključio je Evans.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )