FOTO: SDS

Šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Vukota Govedarica, predložio je da kandidat ove stranke za potpredsjednika NSRS bude poslanik Dragomir Vasić.

Međutim, Glavni odbor SDS na današnjoj sjednici u Doboju nije prihvatio takav prijedlog, saznaje Srpskainfo. Podsjećamo, po Poslovniku Narodne skupštine SDS ima pravo na potpredsjednika, ali nije imenovan u ovom mandatu jer vladajuća većina nije prihvatila da to bude poslanik Milan Petrović.

Ipak, glavna tema sjednice GO bile su američke sankcije SDS, a naročito teška situacija u kojoj se najveća opoziciona stranka našla nakon gašenja bankovnog računa.Kako tvrde naši izbori, već je registrovana nova politička partija Srpska demokratska stranka – Volja naroda, sa sjedistem u Bijeljini.

Ta nova stranka nema predsjenika, ni ostale organe, a za izlazak na izbore mora da prikuplja potpise podrške. Kako saznajemo, lider SDS Milan Miličević je članove GO SDS danas ubjeđivao da se ne radi o potpuno novoj političkoj partiji nego o “deregistraciji”. U suštini, stranka je ranije već sudski registrovana, a predsjednik SDS je o tome samo obavijestio GO.
 
– Mladen Bosic, Miladin Stanić, Vukota Govedarica, Marinko Božović i još neki kritikovali su Miličevića da je pogriješio strategiju oko sankcija i da je jedini krivac što SDS kao SDS neće izaći na izbore. Bila je žučna rasprava. Nekoliko delegata GO reklo da smatraju da je ovo posjednji Glavni odbor SDS i da osnivanje nove stranke neće donijeti ništa dobro. Inače  sjednica GO trajalanje čak šest časova – otkrivaju naši izvori.
 
Nakon sjednice, iz SDS je saopšteno da Glavni odbor podržava predsjednika i Predsjedništvo SDS da nastavi započete aktivnosti za izlazak stranke na lokalne izbore kao i sve preduzete aktivnosti i pokrenute postupke zbog gašenja računa stranke.
 
Predsjednik SDS Milan Miličević je poručio da će Srpska demokratska stranka biti učesnik lokalnih izbora bez obzira na probleme.
 
- Više je puteva koji su sada pred Srpskom demokratskom strankom po pitanju prijave na izbore ali naša poruka je da će Srpska demokratska stranka biti učesnik lokalnih izbora – poručio je Miličević.On je naglasio da se iz diskusija članova Glavnog odbora SDS vidi energija i želja da  aktivno radimo  i ostvarimo dobre rezultate u oktobru.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )