FOTO: null

BIJELJINA Nova školska generacija u Bijeljini ima 40 učenika manje u osnovnim školama u odnosu na prošlu školsku godinu, navodi se u izvješaju Gradske uprave koji će biti razmatran u skupštini grada 25. jula.

U prvi razred osnovne škole za školsku 2018/2019. godinu upisan je 931 učenik, a omjer upisanih učenika na relaciji grad – selo ukazuje na smanjenje broja učenika u seoskim osnovnim školama za tri procenta. 

Smanjenje broja upisanih učenika primjetno je u školama "Stevan Nemanja" Gornji Dragaljevac , "Dositej Obradović" Suvo Polje, "Petar Kočić" Brodac i "Dvorovi" u istoimenom bijeljinskom naselju.

U informaciji se navodi da u četiri područna odjeljenja u semberskim selima nema nijednog upisanog đaka prvaka, dok je u četiri područna odjeljenja upisano samo po jedno dijete. 

U prvi razred srednjih škola u Bijeljini upisano je 1.038 učenika, od toga 771 u četvorogodišnje i 258 u trogodišnje škole. 

Slobodno je 55 mjesta u Srednjoj stručnoj školi Janja za četvorogodišnje škole i 19 slobodnih mjesta trećeg stepena složenosti, od čega pet u Srednjoj stručnoj školi Janja i 14 u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi. 

Nova zanimanja u školskoj 2018/2019. godini su frizer u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi i konobar u Srednjoj stručnoj školi Janja i za oba zanimanja pokazano je veliko interesovanje učenika. 

Zanimanje frizer popunjeno je već u junskom upisnom roku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )