FOTO: Glas Srpske

BEOGRAD - Nikad kraća pauza i nikad veći broj klubova. To je najkraći uvod u novu sezonu Superlige Srbije koja startuje večeras u proširenom formatu sa 20 ekipa.

Prošlo prvenstvo završeno je 20. juna, dok su Vojvodina i Partizan četiri dana kasnije odigrali i finale Kupa, pa su igrači imali svega desetak dana pauze pred start priprema. Uprkos ovim novitetima uglavnom iznuđenim zbog pandemije virusa korona jedno je ostalo isto - Crvena zvezda i Partizan ponovo će biti glavni konkurenti za titulu.

Postoje klubovi koji mogu da iznenade, ali je teško vjerovati da imaju širinu za maratonsku trku na 38 utakmica. Teško je reći iz ove perspektive ko je od “vječitih” bliži cilju, jer prelazni rok traje do oktobra i svašta može da se izdešava. Zvezda je bila mnogo aktivnija na tržištu i dovela momke koji mogu da donesu prevagu poput Aleksandrta Kataija, Srđana Spiridonovića i Gelora Kange. Sa duge strane, govorka se da je pitanje vremena kada će šampionski tim napustiti Miloš Degenek, te mladi Veljko Gavrić, a s obzirom na gužvu u svlačionici Dejan Stanković će nastojati da se riješi bar još četiri, pet igrača i dovede klasnog napadača.

“Crveno-bijeli” svakako žele da produže dominaciju na četvrtu godinu u nizu, dok će u Partizanu učiniti sve da to ne dopuste. Svaka sezona bez trofeja je neuspješna za “crno-bijele”, pa će Savo Milošević biti pod dodatnim pritiskom. Strateg ekipe iz Humske nije mnogo mijenjao tim, sačuvao je sve igrače za koje kažu da su uduplali cijenu, a nije mnogo ni dovodio pojačanja. Sa te strane sigurno mu je lakše da posloži kockice i nadogradi igru od nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije čiji tim je znatno izmijenjen.

Najozbiljniji konkurenti vječitim favoritima biće ponovo Vojvodina i Čukarički koji su u najvećem dijelu sačuvali ekipu, a i trenere na klupama. Visoke ambicije i ove godine ima niški Radnički, te TSC.

Ako je kandidate za vrh tabele lako pogoditi, sve ostalo je prava nepoznanica. Kao što je poznato iz lige nije ispao nijedan tim, a ušla su još četiri Zlatibor, Bačka Topola, Metalac i Novi Pazar, pa je vrlo teško procijeniti koliko ko može u ovom trenutku.

Parovi

Petak: Spartak - Zlatibor (19), TSC - Vojvodina, Mladost - Javora (20). Subota: Napredak - Partizan (17.30), Crvena zvezda - Novi Pazar (19.30), Radnički - Metalac (19.30), Mačva - Bačka (19.30), Proleter - Rad (19.30), Čukarički - Inđija (19.30), Voždovac - Radnik (19.30). Sve utakmice do daljeg biće igrane bez prisustva publike zbog pandemije virusa korona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )