FOTO: InfoBijeljina.com

BIJELJINA - Nominacije za 43. izbor najboljih sportista Bijeljine završene su i brojnost prijedloga koji su stigli u redakciju "Semberskih novina" potvrda je da je bavljenje sportom vrlo popularno u gradu i da je titula Evropskog grada sporta za 2020. godinu opravdana, saopšteno je iz gradske uprave.

Za sportistu koji je obilježio 2019. godinu u Bijeljini nominovano je 12 kandidata, fudbaleri Velibor Đurić i Sofija Krajšumović, rukometaši Tatjana Letić i Đorđe Đerić, košarkaši Luka Jovanović i Danijela Mitrović, džudista Gordana Ilić, karatista Luka Vuković i Saša Nedić, te bokseri Radenko Tomić, Alen Rahimić i Dušan Veletić.

Bez konkurencije u kategoriji najboljeg sportiste sa invaliditetom je Predrag Šarenac.

Pet je nominacija u kategoriji za najbolji muški sportski kolektiv, fudbalski klubovi "Radnik" i "Proleter" Dvorovi, Rukometni klub "Bijeljina", Bokserski klub "Radnik" i Karate klub "UNSU".

U konkurenciji za najbolji ženski sportski kolektiv biraće se između tri "Radnika" - ženskog rukometnog kluba, ženskog odbojkaškog kluba i ženskog fudbalskog kluba.

U konkurenciji za najboljeg mladog sportistu u ženskoj konkurenciji su odbojkašica Bojana Ostojić, atletičarke Ema Kovač i Lana Benović i karatiskinja Milica Mia Vujić.

U muškoj konkurenciji u ovoj kategoriji jesu odbojkaš Nikola Drljić, rukometaš Luka Vejnović i karatista Uroš Radan, dok će najbolji bijeljinski trener u 2019. godini biti biran između tekvondo trenera Aleksandra Beštića, trenera boksa Meksuda Hrustića i karatea Gorana Ivkovića.

Pet nominacija pristiglo je za najboljeg sportskog radnika, a to suk Bogdan Rankić u rukometu, Vladan Simeunović u fudbalu, Aleksandar Beštić za tekvondo, Vladimir Đokić iz džudoa i Biljana Petrović iz fudbala.

Velimir Gojković i Radosav Milidrag takmičiće se za priznanje u kategoriji naboljeg pedagoga fizičke kulture.

Mimo postojećih kategorija u redakciju "Semberskih novina" stigao je i prijedlog da priznanje za najboljeg sportskog novinara bude dodijeljeno Draganu Tešiću.

Izbor najboljih sportista Bijeljine organizuju "Semberske novine", pod pokroviteljstvom gradske uprave.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )