FOTO: null

Bijeljina je večeras bila dio evropske manifestacije ,,Noć istraživača,, koja populariše nauku na zabavan način.

U gradskom Centru za kulturu "Semberija" učenici i studenti su u druženju sa posjetiocima popularisali fiziku, hemiju i biologiju, informacione tehnologije, učenje stranih jezika i nove metode u psihologiji. 

Kroz igru i zabavu sa najmlađima tim bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" popularisao je zdrav način ishrane i života, a mališani su "arterije" koje su izradili od plastelina, zakrčene masnoćama, poklonili roditeljima kao upozorenje. 

"Noć istraživača" u Bijeljini okupila je desetak timova gradskih srednjih škola i goste iz Brčkog, Zvornika i susjednog Bogatića u Srbiji. 

U popularisanje nauke uključili su se i bijeljinski fakulteti, kao i studenti fakulteta iz Zvornika. 

Najmlađi učesnik "Noći istraživača" u Bijeljini je Marko Jovanović, učenik petog razreda Osnovne škole "Jovan Dučić", koji je sugrađanima pokazao svoj izum – električne makaze. 

Ovogodišnji moto manifestacije koja se održava u oko 300 gradova Evrope je "Započni lančanu reakciju". 

"Noć istraživača" obilježava se u Evropi od 2005. godine s težištem na predstavljanju istraživača u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, isticanju njihovog pozitivnog uticaja na svakodnevni život građana i na promovisanju karijere istraživača. 

U Republici Srpskoj Noć istraživača je prvi put održana 2012. godine u Banjaluci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )