FOTO: novosti.rs

Loš niz je započeo porazom od Južne Koreje (0:2), koji je značio i ispadanje sa Svjetskog prvenstva, zatim je došao remi sa Francuzima na domaćem terenu u Ligi nacija (0:0) i na kraju - tu je šamar od "lala"

Da debakl "pancera" na Mundijalu u Rusiji nije bio slučajan, pokazale su utakmice u Ligi nacija. Reprezentacija Njemačke je preksinoć ubjedljivo poražena na gostovanju Holandiji (0:3), i tako se prvi put u istoriji desilo da tri meča zaredom ne postigne gol u takmičarskom susretu.

Loš niz je započeo porazom od Južne Koreje (0:2), koji je značio i ispadanje sa Svjetskog prvenstva, zatim je došao remi sa Francuzima na domaćem terenu u Ligi nacija (0:0) i na kraju - tu je šamar od "lala". Legendarni Mihael Balak je nedavno izjavio da je selektor Joakim Lev morao već da dobije otkaz, i kako se stvari odvijaju možda nije ni pogriješio u toj procjeni. Ipak, svakako nije jednostavno otpustiti stručnjaka, koji je 2014. doneo "pancerima" svjetsku titulu u Brazilu, i koji je na klupi već 12 godina.

Njemci ne mogu dugo da analiziraju krah u Amsterdamu, već moraju pod hitno da probaju da se oporave, jer u okviru novog takmičenja UEFA već sutra gostuju najboljoj ekipi na planeti, Francuskoj.

- Moramo u Parizu da pokažemo karakter i mnogo više energije uložimo na terenu - rekao je Lev. - Očigledno je da nam prijeti ispadanje iz najjačeg ranga u Ligi nacija, i ne smijemo da dozvolimo da nam se to desi.

Kao najveći Levov grijeh se navodi da nije na dobar način podmladio reprezentaciju posle odlaska nekolicine asova, i što ne ukazuje više šanse Leroju Saneu, fantastičnom napadaču Mančester sitija.

Na utakmici sa Njemačkom povrijedio se kapiten Holandije Virdžil van Dajk. Standardni štoper Liverpula, narednog protivnika Crvene zvezde u Ligi šampiona, napustio je tabor "lala" i neće biti u konkurenciji za prijateljski duel sa Belgijom u utorak.

Van Dajk će biti podvrgnut analizama na "Enfildu", kako bi se utvrdilo da li će u subotu moći da igra protiv Hadersfilda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )