FOTO: srpskacafe.com

Njemački ministar za Evropu Mihael Rot branio je danas najnovije restrikcije na granicama kao neophodne radi suzbijanja širenja virusa korona dok se Evropa suočava sa novim putnim blokadama.

Ove mjere očigledno vrše snažan pritisak na granične regione, građane i transport robe i jedinstveno tržište, ali zaštita naših građana je od najvećeg značaja rekao je Rot uoči razgovora sa kolegama iz EU.
 
On je istakao da Njemačka pokušava da spriječi restrikcije na granici sa Francuskom slične onima na granici sa Češkom i Austrijom.
 
Njemačka je u bliskom kontaktu sa francuskim vlastima kako bi osigurala koordinaciju graničnih restrikcija, rekao je Rot, dodajući da NJjemačka do sada nije vidjela pojavu novih sojeva virusa da se šire iz Francuske, što nije slučaj sa Češkom.
 
On je rekao se novi sojevi virusa šire preko češke granice u Njemačku.
Prema njegovim riječima, pokrajine na granici sa Francuskom odbacile su zatvaranje granica.
 
On je istakao da njemačke granične restrikcije ne predstavljaju kršenje šengenskog sporazuma.
 
– Saglasili smo se sa Francuskom da će nas informisati o anti-kovid mjerama u regionu Mozel. Sarađujemo sa Francuskom kako bi osigurali da su mjere protiv pandemije slične na obje strane granice – rekao je on.
 
Rot je rekao da je potrebno ponovo razgovarati o potvrdi o vakcinaciji jer vakcinisana lica, po svemu sudeći, ne predstavljaju rizik za ostale.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )