FOTO: MATTHIAS SCHUMANN/EPA

Njemačka policija uhapsila je dvojicu srpskih državljana starih 20 i 26 godina zbog sumnje da su 14. januara preko aplikacije za upoznavanje namamili muškarca (56), dogovarajući seksualni odnos s njim, a potom ga u kupatilu njegove kuće ubili i opljačkali.

Sumnja se da je muškarac star 56 godina preko aplikacije ugovorio seksualni odnos sa dvojicom mladića. Sumnja se da je otišao po njih u Remšajd i odvezao ih u svoju kuću u Hersdorfu, u kojoj su ga na spratu ubili. Još nisu razjašnjeni svi detalji zločina. Zna se da je njemački državljanin ubijen u kupatilu, i to tako što su mu nanijete brojne povrede po glavi, prenijeli su njemački mediji.
 
Oni navode da se sumnja da je ubijeni bio žrtva krađe i da osumnjičeni s njim nisu željeli seksualni odnos, već su činjenicu da je ubijeni zainteresovan za muškarce iskoristili kako bi ušli u kuću.
 
– Sumnja se da su pretresli njegovu kuću poslije zločina u potrazi za novcem. Odnijeli su njegov mobilni, kao i novčanik s platnom karticom. Ono što se zasad zna jeste da su pješke pobjegli s mjesta zločina, a zatim se, koristeći taksi i javni prevoz, vratili u Sjevernu Rajnu, u stan u kom su i uhapšeni – otkrili su istražitelji.
 
Ključni tragovi na osnovu kojih su uhapšeni desetak dana poslije zločina, u utorak, bili su mobilni telefon žrtve i kartica kojom su pokušali s bankomata da podignu gotovinu, ali nisu uspjeli.
 
– Na teret im je stavljeno ubistvo iz koristoljublja. Oni su privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Triru, koji im je odredio pritvor, ali nisu detaljno iznosili svoje odbrane – navode mediji.
 
Brada i maska
Prema riječima glavnog javnog tužioca u Triru Petera Fricena, proteklih dana su prikupljeni brojni dokazi.
 
– Izjave svjedoka, finansijski i telekomunikacioni podaci su sistematski procjenjivani i dvojici mladića se ušlo u trag – rekao je tužilac i otkrio da postoji svjedok koji ih je u noći ubistva vidio ispred kuće. Opisao je da je jedan imao bradu, a da je drugi nosio masku za lice.
 
Njemački mediji navode i da su u akciju hapšenja bile uključene i specijalne jedinice. Ubijeni je, kako navode, živio sam u kući, a njegova porodica zbunjena je onim što se dogodilo.
 
Nisu ranije hapšeni
Dvojica uhapšenih Srba, prema prvim informacijama, nemaju kriminalni dosije. Navodno, jedan od njih je prvi put u Njemačku ušao 2010, a drugi 2011. godine. Obojica su, kako prenose mediji, podnosili nekoliko zahtijeva za azil, nezavisno jedan od drugog, ali su odbijani, piše Kurir.
 
– Obojica su u međuvremenu ponovo napustili Njemačku i ponovo ušli nezavisno jedan od drugog. Još uvijek nema informacija o tome kako su zarađivali i čime su se bavili u Njemačkoj – navode mediji.
 
Pronađena prepiska
Istražitelji su tokom potrage za osumnjičenima pronašli prepisku žrtve i jednog od osumnjičenih.
 
– U kompjuteru su pronađene prepiske koje jasno ukazuju da su se dogovarali o seksualnom odnosu i da je on otišao po njih da ih doveze – otkrili su istražioci.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )