FOTO: InfoBijeljina

NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije proslavio je svoje Krsno ime, Časne verige svetog apostola Petra.

 Na svetoj arhijerejskoj Liturgiji, u Petropavlovskom hramu u Bijeljini, načalstvovao je Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije, a sasluživali su Preosvećena gospoda episkopi: osečkopoljski i baranjski Heruvim i mohački Isihije, arhimandriti Gavrilo (Stevanović) i Vasilije (Kostić), sveštenstvo i đakonstvo područne eparhije.

Zablagodarivši episkopima koji su došli da svojim prisustvom duhovno obogate prazničnu radost, Episkop Fotije je prigodnom besjedom pozdravio vjerni narod, koji je pozvao da hrabro, nepokolebljivo i sa vjerom u Hrista nosi svoje verige, svoje breme tj. krst svoga života.
 
"Današnji praznik nas poučava da ne mogu sile zemaljske i sile ljudske stati na put propovedi Jevanđelja. ono što je Bog naumio da objavi svetu, to će se desiti. Misija apostola Petra nije mogla da se prekine njegovim bacanjem u tamnicu, jer je on trebalo da propoveda Jevanđelje po čitavoj Maloj Aziji, Palestini i da stigne do Rima i dalje", poručio je domaćin današnjeg sabranja Episkop Fotije.

Poslije svete Liturgije, u sali Svetosavsko-parohijskog doma Petropavlovskog hrama u Bijeljini, upriličeno je posluženje za sav prisutan narod koji je tom prilikom Preosvećenom Vladici uputio najsrdačije čestitke povodom NJegove krsne slave.

Poslije svete Liturgije, u domu episkopa zvorničko-tuzlanskih, blagosloveni su slavski darovi – kolač, žito i vino. Darove je blagoslovio, Episkop osečkopoljski i baranjski gospodin Heruvim.
 
U slavu Božju i u čast Svetoga apostola Petra, tokom svete Liturgije pojao je vizantijski hor "Sveti Roman Melod" iz Brčkog.
 
Slavskom sabranju prisustvovali su i mnoge druge ugledne ličnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )