FOTO: Nezavisne

Novak Đoković nije uspio da se plasira u polufinale završnog Masters turnira u Londonu, nakon što je poražen od direktnog konkurenta za plasman dalje Rodžera Federera.

Ovaj poraz automatski znači da je Đoković izgubio šansu da godinu završi na prvom mjestu ATP liste.

Federer je odlično krenuo u meč i već na samom startu pritisnuo Srbina te došao do brejk lopte, ali Đoković ipak uspijeva da osvoji gem. Međutim, Švajcarac potom veže tri gema, uz jedan brejk, i dolazi do prednosti od 3:2.

Ispostavilo se da je taj brejk bio dovoljan Federeru za osvajanje prvog seta, jer je sigurnom igrom na svom servisu došao do prednosti od 1:0.

Na početku drugog seta Federer opet pritišće najboljeg srpskog tenisera, ali Nole spašava dvije brejk lopte i stiže do 1:0. U četvrtom gemu Novak dolazi do brejk lopte, ali je ne koristi, te Švajcarski teniser uspijeva da izjednači na 2:2.

Odmah u sljedećem gemu, Fedeks oduzima servis Đokoviću, a potom potvrđuje brejk i dolazi do 4:2. Do kraja je Đoković uspio da osvoji samo još jedan gem, a Švajcarac novim brejkom zaključuje meč i dolazi do naredne runde završnog Mastersa.

Što se tiče njihove grupe, Federer i Đoković su prethodno slavili protiv Matea Beretinija u dva seta, ali su izgubili od Dominika Tima, koji je obezbijedio plasman sa prvog mjesta.

Zanimljiv je podatak da je Federer savladao Đokovića nakon četiri godine. Posljednji put je to takođe učinio u Londonu.

Đokoviću je za prvo mjesto na kraju godine trebala titula u Londonu, uz to da Rafael Nadal ne uđe u finale. Kako stvari sada stoje, Španac se možda ne plasira ni u polufinale, ali će Novu godinu dočekati kao najbolji teniser svijeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )