FOTO: null

Studenti koji su sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem potpisali ugovor o stipendiranju za školsku 2014/2015. godinu, ljuti su jer im do danas nije isplaćena ni jedna jedina marka.

Bijeljinski studenti ogorčeni

- Trebalo je da nam isplate šest stipendija ali nismo dobili ni feninga. Kada se obratimo službi za društvene djelatnosti, oni nam poruče da su uradili sve što je do njih. Međutim, kažu nam da u gradskoj kasi nema dovoljno sredstava za isplatu stipendija novim stipendistima, jer se tek isplaćuju stipendije po ugovorima iz prethodnih godina, navodi se u pismu nezadovoljnih studenata koje je dostavljeno redakciji Istine .

– Televizijske ekipe bile su prisutne prilikom potpisivanja ugovora pa bi bilo zgodno i da se sada pokaže kako se, i koliko poštuje zakon. Potpisivanjem ugovora potpisnici se valjda obavezuju i da ga poštuju. Odgovoriti na pitanje studenta – kada će biti isplaćena stipendija – rečenicom da se strpimo, krajnji je bezobrazluk, ističe se u pismu.

Akademci se pitaju kako je moguće da Bijeljina kao drugi grad po veličini u RS, koji godišnje planira 200.000 KM za stipendije, ne može da isplaćuje tridesetak stipendija od kojih najviša iznosi 221 KM.

– Manje opštine kao što su Bileća, Gradiška, Brod i druge redovno servisiraju sve svoje obaveze prema studentima. A mi se pitamo zašto nismo „ni posljednja rupa na Mićinoj svirali“.

Novinari Istine pokušali suda dođu do odgovora na pitanje zbog čega se kasni sa isplatom stipendija. Iz pres službe gradske uprave rečeno nam je da nadležni trenutno nisu u Bijeljini i da zbog toga ne mogu da odgovore na naša pitanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )