FOTO: null

Kandidat Pokreta Uspješna Srpska za odbornika u Skupštini grada Bijeljina na predstojećim lokalnim izborima Mirko Nikolić poručio je danas da aktuelni gradonačelnik Mićo Mićić ne prestaje da se bavi manipulacijama i da se gradskoj vlasti, približavanjem 2

"Kao i svih ovih godina Mićić ne prestaje da se bavi manipulacijom i promocijom samog sebe, i nakon 11 godina vlasti ne prestaje sebe da predstavlja kao žrtvu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare. 

On kaže da je Mićiću za sve probleme vlasti "kriva skupštinska većina formirana tek prije 11 sedmica". "Na ovaj način on potcjenjje inteligenciju građana Bijeljine i pokušava da bez odgovornosti odlučuje o njihovim sudbinama", rekao je Nikolić. 

On je pozvao gradonačelnika da javno objasni svoje "besmislene postupke" kao i postupke svojih saradnika "jer su grad stavili u poziciju da mora plaćati visoke penale i suvišne kazne". 

Prema njegovim navodima, od 2010. do 2015. godine Gradska uprava izgubila je sudske sporove u vrijednosti oko 2.648.000 KM, dok je u ovoj godini taj iznos 302.000 KM i biće mnogo veći do kraja godine. 

Nikolić, koji je i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Gradske uprave, kaže da postoji i niz nepravilnosti uočenih u ovom odjeljenju kao što je javni poziv za promjenu javne rasvjete, odnosno ugradnju led sijalica. 

"Ovdje je primijećena klasična zloupotreba Zakona o javno-komunalnoj djelatnosti. Ovaj posao može da radi samo javno komunalno preduzeće, ali je on pripao nekom drugom privrednom subjektu", rekao je Nikolić i pozvao gradonačelnika da ovaj poziv obustavi kako bi se sprovela javna nabavka u skladu sa zakonom. 

Nikolić pita zašto se gradonačelnik protivi imenovanju nove skupštinske većine i zašto razvlašćuje ovlašćenja novoimenovanim načelnicima odjeljenja u Gradskoj upravi. 

"Dokaz za ovo su i dvije inicijative koje su pokrenute ispred odjeljenja na čijem sam čelu. Riječ je o inicijativi za smanjenje taksi za taksi-prevoznike po uzoru na okruženje i da se poveća broj taksi mjesta, ali i da se riješi problem divljih taksista", rekao je Nikolić i dodao da se druga inicijativa odnosi na smanjenje nameta za ugostiteljske objekte. 

On naglašava da zbog opstrukcije gradonačelnika ove inicijative nije moguće sprovesti u djelo. "Bijeljina neće `nasjesti` na jeftinu politiku i providnu izbornu propagandu gradonačelnika i njegovih stranačkih kolega", poručio je Nikolić uz uvjerenje da će 2. oktobra Bijeljina dobiti novu vlast. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )