FOTO: Nezavisne

Najbolji igrač ligaškog dela NBA lige, srpski košarkaš Nikola Jokić, učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Najbolji igrač Denvera iskoristio je pauzu nakon završetka NBA sezone da donese važnu odluku, a sada je jasno da će biti dio nacionalnog tima na Olimpijskim igrama, prenosi Informer.
 
Kako saznaje ovaj portal, Nikola Jokić je o svojoj odluci obavijestio selektora Svetislava Pešića, koji je i juče pomenuo jednog od najboljih košarkaša planete. Pešić tada nije želio da detaljiše, ali nema sumnje da silno želi u timu Nikolu Jokića, čiji kvalitet može da gurne Srbiju ka mjestu jednog od najvećih favorita za odličje u Parizu.
 
Danima je trajala saga oko toga hoće li najbolji srpski košarkaš nastupati na takmičenju u Parizu. Niko nije želio da se izjašnjava o tome, uključujući i selektora Pešića. Jokić je iz Amerike stigao prije nekih dvadesetak dana i odmah je produžio na odmor. 
 
Prema saznanjima Informera, on je danas o tome obavijestio odgovorne ljude u reprezentaciji. 
 
"Jokić je verovatno sve vreme imao nameru da igra, samo je želeo dovoljno da se odmori od naporne sezone u NBA ligi. Bio mu je potreban mir i otišao je sa porodicom i prijateljima. Danas je javio selektoru da je odlučio i da želi da igra", rekli su iz Jokićevog najbližeg okruženja.
 
Reprezentacija će se okupiti 24. juna u Staroj Pazovi i tamo će ostati do 11. jula. Za to vrijeme, pripremaće se za učešće na najvećoj svjetskoj smotri. 
 
Olimpijske igre traju od 26. jula do 11. avgusta, a rivali u grupi će joj biti Amerika, Južni Sudan i pobjednik kvalifikacionog turnira koji će biti odigran u Portoriku. Sa Jokićem u timu, srpska reprezentacija ima šanse da osvoji zlato. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )