FOTO: null

Svake godine imamo priliku da se uvjerimo koliko su reli takmičenja opasna, ne samo za vozače već i za posmatrače koji lako mogu da nastradaju pored staze. Ipak, rijetko se događa da takmičar udari vozilom gledaoca - i da nastavi vožnju kao da se ništa ni

Upravo to se desilo na aktuelnom reliju Monte Karlo, kada je Finac Jari-Mati Latvala na jednoj krivini izgubio kontrolu nad automobilom i izletio sa puta na obližnju livadu, da bi zatim prednjim djelom vozila potkačio jednog gledaoca.

Interesantno je da se incident dogodio pri maloj brzini, kada se automobil gotovo zaustavio dok je Latvala pokušavao da se vrati na stazu:

Na sreću, usljed male brzine, posmatrač koji se po svemu sudeći u trenutku udara sagnuo da podigne foto-aparat sa zemlje nije povrijeđen, ali je nesmotreni Finac zbog ovog incidenta kažnjen od strane FIA sa 5.400 dolara i zabranim učešća u jednoj trci Svjetskog reli šampionata.

Kazna je usledila zato što se Latvala nakon udarca nije zaustavio da provjeri u kakvom je stanju gledalac, već je odmah nastavio takmičenje. On se nakon trke izvinio zbog incidenta koji se, prema njegovim riječima, dogodio zbog smanjene vidljivosti.

"Vidno polje mi je bilo zamagljeno zbog prašine koja se podigla kada smo izletjeli sa staze i dima iz motora. Primijetio sam da je jedan posmatrač skočio u stranu ali nisam vidio da sam ga udario. O tome su me tek nakon kasnije obavijestili iz mog tima", objasnio je Latvala.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )