FOTO: null

Izgradnja druge dionice autoputa Banjaluka - Doboj, od Prnjavora do Banjaluke teče prema planu, a najveći napori trenutno su uloženi u izgradnju pratećih objekata.

Direktor "Autoputeva RS" Dušan Topić rekao je da je riječ  o saobraćajnici dužine 35,3 kilometra, na kojoj će biti izgrađeno 65 objekata.

- Na ovoj trasi autoputa nalaziće se veliki objekti, poput nadvožnjaka preko magistralnog puta za Gradišku, vijadukti preko kanala za Srbac i u Baraćima, kao i most preko rijeke Vrbas - kazao je Topić i naveo da će saobraćaj preko mahovljanske petlje biti zatvoren za mjesec.

Pojasnio je da saobraćaj na petlji neće biti zatvoren sve dok ne završe sve radove sa desne strane na pratećim objektima.

- Kada krenu radovi sa lijeve strane zatvorićemo mahovljansku petlju iz bezbjednosnih razloga - naveo je Topić i dodao da će na ovoj trasi biti izgrađen i čitav niz manjih objekata.

Inženjer za trasu ispred nadzornog organa koji čine firme "KuK" i "Gauf", Mladen Predojević rekao je da radovi na ovoj dionici teku planiranom dinamikom.

- Oko 90 odsto trase je probijeno, a radnici grade i deset većih objekata, među kojima su vijadukti "Mahovljani", "Laktaši dva", "Puraći dva", te nadvožnjak na mahovljanskoj petlji - rekao je Predojević.

Istakao je da će poštovanje roka izgradnje zavisiti vremenskih uslova.

Gradnja dionice autoputa od Banjaluke do Prnjavora počela je 1. septembra 2014. godine i rok za završetak radova je tri godine. Na trasi je trenutno angažovano 637 radnika.   Izgradnja dionice finansirana je kreditom Evropske investicione banke u iznosu od 160 miliona evra.

Izvođač radova je konzorcijum, koji čine firme "Integral inženjering" iz Laktaša i "Granit" iz Skoplja, koji već grade prvu dionicu autoputa Banjaluka - Doboj, od Prnjavora do Doboja.*

Nazire se kraj agonije o malezijskoj letjelici


Prva dionica

Dušan Topić rekao je da je izgradnja prve dionice autoputa Banjaluka - Doboj,  od Prnjavora do Doboja, ušla u završnu fazu.

- Više od 80 odsto planiranih radova na ovoj dionici dugoj 36,6 kilometara, već je okončano. U toku su završni radovi na pristupnim saobraćajnicama, signalizaciji, zaštitnim ogradama - rekao je Topić i dodao da će u aprilu na dionici početi polaganje trećeg, završnog sloja asfalta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )