FOTO: null

Prva prodaja nekretnina bijeljinskog „Žitoprometa“ propala je jer se nije pojavio nijedan zainteresovani kupac, potvrdio je za portal CAPITAL stečajni upravnik tog preduzeća Aleksandar Vićanović.

“Imovina, nekretnine koje smo ponudili na prvoj licitaciji, bila je procijenjena na iznos od 9,3 miliona KM, te se u skladu sa objavljenim uslovima prodaje nije mogla prodati ispod te vrijednosti. Žao nam je što ova licitacija nije uspjela, jer je vrijeme jako bitan faktor da bi se imovina eventualno mogla koristiti za djelatnost koju je stečajni dužnik obavljao prije stečaja. Imovina se ne upotrebljava više od dvije godine”, rekao je Vićanović.

Dodao je da postoje potencijalno zainteresovani investitori koji su se javljali u prethodnom periodu i koji aktivno prate tok stečajnog postupka, ali su njihove procjene da je cijena imovine na prvoj licitaciji bila previsoka.

„Sada je na Skupštini i Odboru povjerilaca da odrede način i uslove prodaje imovine u narednom periodu i da se nadamo da ćemo što prije pronaći zainteresovanog investitora, kako bi obezbijedili najveći mogući iznos prilikom prodaje imovine i namirenja povjerilaca”, istakao je Vićanović.

Ukupno prijavljena potraživanja povjerilaca stečajnog dužnika „Žitopromet“ Bijeljina iznosila su oko 13 miliona KM, dio ih je osporen i za dio su pokrenuti sudski postupci. Na ročištu održanom u februaru stečajni upravnik “Žitoprometa” je priznao potraživanja od 6,2 miliona KM. Od te cifre “Pavgord” iz Foče ima razlučno pravo na iznos od 4,8 miliona KM. Imovina preduzeća procijenjena je na 11,5 miliona KM.

U dosadašnjem toku stečajnog postupka dio imovine preduzeća „Žitopromet“ Bijeljina je već kupio fočanski „Pavgord”, a koji je zainteresovan i za preostalu imovinu. Ranije su naveli da im je cilj da se kompanija “podigne” i da se ljudi koji su radili ponovo zaposle, a proizvodnja obnovi.

Stečaj u “Žitopometu” je otvoren u decembru prošle godine. Sud je tada utvrdio da „Žitopromet“ Bijeljina ne obavlja poslovnu djelatnost od novembra 2018. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )