FOTO: pixabay

Pored boli i grčeva u stomaku, najviše pripadnice ljepšeg spola muče migrene, bol u kičmi, pojačan apetit, promjene raspoloženja... Ali, da li ste znale da neke od ovih simptoma same izazivate.

Evo šta ne bi trebalo da radite tokom "onih dana".

Ležanje

Izležavanje u krevetu i minimalno kretanje je upravo ono što želimo za vrijeme ciklusa. Međutim, to je loše, jer je kretanje najbolje i najjednostavnije sredstvo protiv menstrualnih bolova, upravo zbog pojačane cirkulacije.

Čokolada

Čokolada za vrijeme "divljanja" hormona nažalost ne čini ništa dobra našem tijelu. Upravo suprotno – čokolada svojim kiselinama pogoršava grčeve te može uzrokovati bolnu nadutost, piše portal 24sata.hr.

Kafa

Kafa sužava krvne sudove, a to ometa krvotok i čini da bolni grčevi budu još bolniji. Dakle, koliko je god da je to moguće, ne posežite za kofeinom tokom ciklusa.

Stres

Stres može jako da utiče na vaše tjelesno stanje. Glavobolja, bolni grčevi i još bolnija menstruacija mogu biti rezultat.

Alkohol

Jedno ili dva pića nije strašno, ali pretjerano konzumiranje alkohola može pogoršati i onako neugodne grčeve i bolove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )