FOTO: null

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i otpravnik poslova u Ambasadi Holandije u BiH Loes Lamerts danas su u Sarajevu potpisali sporazum o dodjeli nepovratnih sredstava od 6,5 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za pre

Zahvaljujući na grant sredstvima, Bevanda je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da će novac biti alociran na Republiku Srpsku i Bijeljinu. 

Bevanda je podsjetio da je projekat izgradnje sistema za odvod otpadnih voda u Bijeljini počeo 2006. godine i ocijenio da će njegovom izgradnjom biti stvoreni bolji uslovi za život stanovništva i razvoj privrede, te da će značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta vode Drine, Save i Dunava. 

Lamertsova je navela da se sredstva realizuju putem Holandske organizacije za razvoj infrastrukture ORIO, a projekat sprovodi holandska Agencija za preduzetništvo u ime Ministarstva spoljne trgovine i razvojne saradnje te zemlje. 

"Ovaj grant omogućava Bijeljini da nastavi realizaciju projekta započetog 2006. godine, a koji su već u ranijim fazama uz ORIO finansirali i EU, Evropska banka za obnovu i razvoj te švedska organizacija SIDA", dodala je Lamertsova. 

Prema njenim riječima, grant organizacije ORIO od 6,5 miliona evra predstavlja najveći doprinos ovom projektu. 

Očekuje se da će postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda biti operativno u julu 2019. godine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )