FOTO: InfoBijeljina.com

Epidemiološka situacija na području Bijeljine nije povoljna i neophodan je maksimalan oprez i poštovanje preporučenih mjera lične zaštite.

Potvrđeno je pet novih slučajeva pozitvnih na virus korona na području Bijeljine, a od početka pandemije do 4. jula, na području grada Bijeljina je bilo 85 osoba pozitivnih na virus korona.

U bolničkom karantinu, od prethodno 11 osoba pozitivnih na virus korona, došlo je do komplikacija kod pacijenta srednje životne dobi iz Ugljevika koji je, nažalost, preminuo. Pacijent je imao obostranu upalu pluća, dijabetes i ulkus.

U večernjim satima 4. jula u bolnički karantin primljena je i ženska osoba sa srednje teškom kliničkom slikom i pod terapijom je, kao i ostalih 10 osoba u bolničkom karantinu.

Kada su u pitanju zdravstveni radnici Bolnice “Sveti Vračevi”, od početka pandemije, zaključno sa 5. julom, bilo je 14 pozitivnih na COVID19. Dvoje je izliječeno i vratili su se redovnim radnim obavezama.

Prethodnih nekoliko dana,  pozitivan rezultat na virus korona potvrđen je kod 12 zdravstvenih radnika i u kućnoj su izolaciji. Do 5. jula, testirane su 1. 552 osobe.

Ostale osobe sa područja Bijeljine, koje su pozitivne na virus korona i koje se nalaze u kućnoj izolaciji, u nadležnosti su Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )