FOTO: bijeljina.org

BIJELJINA - Udruženje građana "Otaharin" u Bijeljini poziva mlade zainteresovane za volontiranje da se prijave na program mentorstva i socijalnog uključivanja djece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica.

"U procesu smo prijema kandidata za program 'Mentorstvo', projekat koji realizuje naše udruženje. Aktivnosti koje će biti realizovane putem ovog projekta veoma su važne za uključivanje i integraciju mladih Roma u društvo", navode u "Otaharinu". 

Ova aktivnost je nastala po uzoru na projekat "Stariji brat, starija sestra", koji je rezultat težnje da se kroz volonterski, društveno koristan angažman mladih i odraslih doprinese socijalnom uključivanju djece, poboljša socijalna kohezija i socijalna pravda u društvu. 

"Prema teoretskim pretpostavkama, ovaj program spada u programe selektivne prevencije, čija je svrha ublažavanje i kompenzovanje posljedica razvojnih nedostatka i poteškoća kod djece i mladih, da bi se sprečavala socijalna marginalizacija i upuštanje djece u rizična ponašanja povezana sa svijetom nasilja, kriminala i ovisnosti", navodi se u saopštenju iz "Otaharina". 

Volonterski angažman u programu "Mentorstva" obuhvata edukaciju koja će volontera pripremiti za ulogu mentora, sedmično druženje sa djetetom, a tokom šest mjeseci, savjetodavne sastanke sa stručnjakom u grupi volontera s ciljem pružanja podrške u radu sa djecom, podršku stručnog saradnika iz Dnevnog centra za djecu koja žive i rade na ulici te druženje sa drugom djecom i volonterima putem radionica, izleta, posjeta kulturnim i sportskim događajima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )