FOTO: BN tv

Božidar Marković poljoprivrednik iz Bijeljine dugo godina se bavi odgojem konja domaće rase. I ni u snu nije sanjao da će kobila Cvetka na svijet donjeti šareno ždrijebe. Konji su uglavnom jednobojni ili dvobojni, a Sember na sebi ima neobične šare kao da se priroda poigrala bojama.

“Ukršten je konj koji je imao malo bijele šare, dok je kobila braon boje. Ždrijebe na sebi ima više boja i to je nešto što se nije desilo za pedeset godina koliko se bavim konjima. To je velika radost za moju porodicu”, kaže Božidar Marković vlasnik konja

Ovo nesvakidašnje ždrebe na imanju Markovića uveseljava sve, pa i djecu iz komšiluka koji ga hrane šećerom i bananama. Božo kaže da ne planira da ga proda iako za njega može dobiti mnogo novca. Ljubav prema konjima niko ne može uskratiti, jer je on svoj život posvetio njima.

“Ja samo što se nisam rodio u jaslama, od malih nogu se bavim time i volim konje. Izlazimo na trke i osvajali smo mnoge pehare, a ako Bog da biće ih još. Ovo ždrijebe će ostati kod mene, neću ga prodati jer je zaista dar prirode. Konji su izuzetno čiste životinje, posle konja možeš čak piti vodu iz iste posude, to sve govori”, dodaje on.

Sember je star šest dana i tek upoznaje svijet. Voli da se igra,trči i već sad pokazuje sposobnosti koje imaju trkački konji. Čini se da je predodređen ne samo izgledom nego i porijeklom da jednog dana osvaja prve nagrade, ali to će vrijeme pokazati dodaje njegov vlasnik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )