FOTO: null

Nemački zvaničnici saopštili su da policija nije pronašla nikakav eksploziv, kao i da dosad niko nije uhapšen u Hanoveru posle bombaških pretnji.

Drama u nemačkom gradu nastala je pre početka fudbalske utakmice reprezentacija Nemačke i Holandije, koja je potom otkazana.

"Dosad niko nije uhapšen. Što se tiče pitanja da li je pronađen eksploziv, mogu da vam kažem da dosad nije", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije Boris Pistorijus.

Pistorijus je rekao da ne može da potvrdi ni pisanja pojedinih lokalnih medija da je u blizini stadiona pronađeno ambulantno vozilo puno eksploziva. 

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer je rekao da je fudbalski meč u Hanoveru otkazan "iz dobrih razloga" da bi se "zaštitili građani", ne navodeći detalje. 

Utakmicu su trebali da prate i De Mezijer, kao i nemačka kancelarka Angela Merkel i nekoliko drugih ministara, prenele su agencije.

Meč je trebalo da se igra četiri dana posle terorističkih napada u Pariz, u kojima je 129 ljudi ubijeno. U vreme napada igrao se prijateljski meč između Nemačke i Francuske, a ispred stadiona razneo se jedan bombaš samoubica. 

Nemački mediji su javili da je informacija o mogućem napadu došla iz "stranih izvora". 

Merkel se, posle pretnje, vratila u Berlin. 

"Izuzetno je bila teška odluka da se otkaže meč koja je doneta pošto su mnogi delići informacija ukazivali na konkretnu pretnju", naveo je De Mezijer. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )