FOTO: null

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je otkazao planiranu vojnu paradu u novembru na ulicama Vašingtona zbog izuzetno visokih troškova.

Tramp je na društvenoj mreži Tviter optužio lokalne političare za povećanu cenu, mada se procenjena cena od 92 miliona dolara uglavnom odnosi na troškove Pentagona za letelice, opremu i osoblje, prenela je agencija AP.

"Možda ćemo napraviti nešto sledeće godine kada troškovi budu daleko manji", naveo je Tramp. 

Ministarstvo odbrane SAD takođe je saopštilo da vojna parada neće biti održana ove godine. 

Postoje logističke poteškoće kao što su moguće oštećenje ulica od tenkova i visoki troškovi održavanja parade, navodi AP. 

Američki zvaničnici su rekli da bi troškovi održavanja vojne parade u Vašingtonu iznosili oko 92 miliona dolara, što je trostruko više nego što je Bela kuća prvobitno procenila. 

Prema rečima zvaničnika koji su zatražili da ne budu imenovani, oko 50 miliona dolara pokrilo bi troškove Pentagona, pored ostalog, za letelice, opremu i osoblje tokom novembarske parade, dok bi ostatak novca bio raspoređen uglavnom za bezbednosne troškove. 

Tramp je naložio održavanje parade nakon što je na poziv svog francuskog kolege Emanuela Makrona prisustvovao tradicionalnoj vojnoj paradi u centru Pariza ​povodom državnog praznika Dana pada Bastilje, 14. jula.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )