FOTO: InfoBijeljina

Osoba kojoj je prvoj potvrđen COVID 19, na dva testa na korona virus zaredom, imao je negativan rezultat i pušten je iz karantina. Supruga, koja je takođe prethodno bila pozitivna na virus korona, takođe je na dva testa na korona virus zaredom imala negativan rezultat, kao i njihovo troje djece, potvrdila je infektolog dr Aleksandra Radojčić i naglasila da će se njihovo zdravstveno stanje i dalje redovno pratiti.

- U skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, svih pet osoba  moraju još 14 dana biti u kućnoj izolaciji, a važno je naglasiti da je njihovo zdravstveno stanje dobro, rekla je dr Radojčić.

Prema njenim riječima, na području Bijeljine su od početka epidemije, pa do 7. aprila do 15 časova, testirane 102 osobe, a pod nadzorom je njih 121. U bolničkom karantinu se nalazi šest osoba, a očekuju se rezultati za još njih 17.

Infektolog dr Aleksandra Radojčić, ponovila je apel građanima da poštuju preporuke, da se pridržavaju savjeta ljekara i da budu iskreni u davanju podataka, jer na taj način štite svoj, ali i živote drugih.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )