FOTO: novosti.rs

U njoj pripovijeda o svemu onome što je snašlo stanare te ulice tokom njemačke okupacije u Drugom svjetskom ratu

Danas, 20. septembra će se u prodaji naći drugi tom buduće trilogije Doktora Neleta Karajlića "Solunska 28 - o prijateljstvu i izdaji" ("Laguna"), koji pripovijeda o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom njemačke okupacije u Drugom svjetskom ratu, a glavna ličnost je jedna žena koju je sudbina kaznila ostavivši je u životu, a ona pobijedila ljubavlju.

- Ovo je priča o jednom jutru koje je promijenilo sve, priča o jednom gradu, ranjenom, osakaćenom i poniženom gradu koji se podiže iz pepela, vjerom u sebe - kazao je Karajlić i dodao da je to priča o jednom muškarcu, prevarenom, izdanom, ostavljenom od prijatelja, slijepom od želje za osvetom, muškarcu koji spasava dušu praštanjem. - Ovo je priča o jednoj golgoti posle koje, kao i posle svake golgote, dođe voskrsenje, ali je priča o muzici, o njenoj tajanstvenoj moći, o tome kako sijlepima daje vid, onima u raju spokoj, a onima u paklu utjehu.

Prvo druženje sa Neletom uz promociju knjige i mini-koncert, zakazano je za 1. oktobar od 18 sati u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Ovo je njegova treća knjiga, posle autobiografije "Fajront u Sarajevu" i romana "Solunska 28 - o novcu i strastima", za koju je dobio nagradu "Moma Kapor".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )