FOTO: Nezavisne

BANJALUKA - Naravno da slučaj neće biti okončan dok se ne saznaju imena nalogodavaca, ali je to teško očekivati, rekao je Vladimir Kovačević (37), novinar RTV BN i portala gerila.info, komentarišući predaju Nedeljka Dukića (28) iz Kneževa, osumnjičenog da je pokušao ubiti Kovačevića.

Za Dukićem je raspisana međunarodna potjernica, pošto ga terete da je Kovačevića brutalno premlatio, zajedno sa banjalučkim bokserom Markom Čolićem (32), a koji je zbog ovog svirepog napada već osuđen na četiri godine robije.

"Ne očekujem da se zvanično sazna ko stoji iza svega, jer mislim da to nikome nije u interesu", rekao je Kovačević za "Nezavisne".

Da je potrebno pronaći nalogodavce, ali i utvrditi motiv napada na Kovačevića, smatraju i u Klubu novinara Banjaluka. Hapšenje Dukića pozdravljaju, ali...

"Mislimo da posao istražnih i pravosudnih organa još nije završen. Od istražnih organa očekujemo da se potrude i pronađu nalogodavca i motiv. Ovi ljudi su očigledno samo izvršioci nečijih naređenja. Kada su u pitanju pravosudni organi, vidjećemo da li će biti potvrđena kazna koja je prvostepeno izrečena prvom napadaču, a potrebno je da se odredi pravedna kazna drugom napadaču", rekao je za "Nezavisne" Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka.

Sudeći po njegovim riječima, posla na ovom slučaju ima još.

"Tek kada budu pravosnažne presude protiv obojice napadača i kad budu otkriveni motiv napada i nalogodavac te kada on završi iza rešetaka, smatraćemo da je ovaj posao završen", naveo je Vukelić.

Dukiću je, podsjetimo, još prošle jeseni određen pritvor, a kako nezvanično saznajemo, on je u ponedjeljak, 11. novembra, došao u kancelariju jednog banjalučkog advokata te mu rekao: "Hoću da se predam."

"Potom je, nakon predaje, prebačen u Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama. Međutim, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka još nije obavijestilo MUP da se on predao, što znači da je za njim, iako je iza brave, i dalje na snazi međunarodna potjernica", kaže izvor "Nezavisnih".

Nije poznato kako je Dukić prešao granicu s obzirom na to da se, kako je ranije objavljeno, najvjerovatnije krio u Sloveniji.

Sa druge strane, u julu ove godine, Čolić je osuđen na četiri godine robije po optužnici u kojoj je navedeno da je zajedno sa Dukićem pokušao ubiti Kovačevića.

Čolić je takođe u pritvoru, a proglašen je krivim da je, zajedno sa Dukićem, Kovačevića brutalno, metalnim palicama, pretukao 26. avgusta 2018. godine, u banjalučkom naselju Obilićevo.

Čolić se, podsjetimo, žalio na sudsku odluku o produženju pritvora, ali je tu žalbu odbacio Vrhovni sud RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )