FOTO: fiba.basketball

Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacija (FIBA) Andreas Zagklis izjavio je da košarkaše ne žele da šalju tamo gdje bi poslali svoju djecu, kao i da će se takmičenja u basketu 3x3 prva nastaviti.

Fiba je zbog pandemije koronavirusa otkazala sva takmičenje tokom ljeta za sledeću godinu, počev od prvenstva mlađih kategorija, do olimpijskih kvailfikacionih turnira za košarkaše.

"Fiba je od prvog dana bila jasna, kada smo prekinuli međunarodna takmičenja. Naš prioritet je zdravlje igrača i svih ostalih koji su uključeni u sistem košarke. Mi smo kontaktni, timski sport koji privlači mnogo navijača u zatvorenom prostoru. Ne želimo da šaljemo igrače tako gdje ne bismo poslali svoju djecu", rekao je Zagklis u razgovoru za španski list As.

On je rekao i da je cilj da košarka iz ove situacije izađe još jača, navodeći da će se takmičenja u basketu 3x3 prva nastaviti.

"Mi smo sport koji se može da se prilagodi svim situacijama. Imamo basket 3x3, koji je fleksibilniji i lakši za organizovanje. Naši strucnjači procjenjuju da će bakset 3x3 na nacionalnom nivou biti prva košarkaška aktivnost koja će se nastaviti, jer uključuje manje igrača."

Zagklis ističe i da će najveći izazov biti kako se prilagoditi dok se ne pronađe vakicna protiv virusa.

"Vratićemo se što prije i još jači. Košarkaški virus je jači od koronavirusa", zaključio je Zagklis.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )