FOTO: N1

U bolnicama u Srpskој zbog virusa korona hospitalizovano je 610 građana, deset više nego juče.

UUnivеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе u Banjaluci trenutno leži 226 pacijenata, šest više u odnosu na juče, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

– Na respiratoru se nalazi 26 pacijenata, dok su 33 pacijenta životno ugrožena. Tešku kliničku sliku ima 87 građana, a srednje tešku 98 ljudi- objavljeno je na sajtu Instituta.

Direktor UKC RS Vlado Đajić rekao je da je u ovoj ustanovi posljednjih dana povećan broj hospitalizovanih pacijenata oboljelih od virusa korona. Nekoliko je razloga za to, prije svega, kako je rekao, zbog proslave Nove godine, okupljanja povodom ostalih prazničnih dana, ali problem predstavljaju i skijališta.

U ostalih deset bolnica u Srpskoj hospitalizovano je 384 građana, od kojih je 18 na respiratoru. Najviše pacijenata oboljelih od virusa korona smješteno je u bolnicu u Doboju. Najviše zaraženih na respiratoru je u bijeljinskoj i bolnici u Foči, po pet građana.

Pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm u Srpskoj trеnutnо su 4.884 оsоbе.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )