FOTO: pixabay

Škrte osobe nisu samo pažljive sa svojim novcem, već su i vrlo sitničave oko trošenja novca. Vrlo su oprezni sa svojim finansijama i uvijek pametno troše. Oni ne mogu biti rastrošni niti darežljivi, čak i ako se radi o vlastitim potrebama i željama.

Prema astrologiji, određeni horoskopski znakovi su pažljiviji sa svojim novcem nego drugi, piše Pinkvilla, prenosi Večernji list. 

Ovo su najškrtiji horoskopski znakovi:

Bik

Bikovi su poznati po svojim šarmantnim i neodoljivim karakteristikama zbog kojih su uvijek okruženi prijateljima i velikim društvom. Stoga i Bikovi često iskorištavaju svoju popularnost. Umjesto trošenja novca, vole se družiti s ljudima koji će im sve plaćati i kupovati u izlasku.

Djevica

Djevice nisu samo pažljive kod svojih trošenja i štednje, one takođe kritikuju druge ljude te njihove prevelike troškove. Stoga uvijek vode računa o svojim troškovima i pokušavaju što više uštediti.

Jarac

Jako su svjesni i oprezni sa svojim troškovima. Jarčevi vole gledati svoj novac te štede. Oni neće imati velike troškove kako bi ugodili drugima. Ako moraju kupiti poklon, pronaći će najjeftiniji mogući.

Blizanci

Blizancima se čini nelogično dati novac za neku uslugu. Njima je čak teško platiti i parkiranje pa će radije hodati nego dati novac za parking. Takođe vole iskorištavati usluge besplatnih ustanova, poput biblioteke.

Lav

Lavovi vole sve što je besplatno te vole sve dobijati besplatno. No nije moguće sve dobijati besplatno pa pokušavaju skupiti što više kupona, popusta i poklona. Njih uvijek privlače sniženja u dućanima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )