FOTO: Glas Srpske

Kompanija “Tigar” ugovorila je proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namijenjenih jedinicama za vanredne situacije NATO-a, izjavio je generalni direktor “Tigra” Vladimir Ilić.

Osim švedske i finske armije, u zaštitnoj obući koračaće tako i pripadnici NATO snaga, kažu u ovoj kompaniji.

Novi ugovori za ovu i narednu godinu postignuti su sa kupcem “Intećplast” iz Poljske a odnose se na izradu zaštitnog programa obuće za tržište Poljske, Iraka, Irana, Katara, Turske, Njemačke, Saudijske Arabije, kao i obuće za NATO alijansu.

U pirotskoj “Fabrici obuće” se ručno izrađuju vatrogasne, vatrogasno šumarske i čizme pod brendom “FHR”.

“Od nedavno u vatrogasnoj čizmi koracaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spašavanja”, objašnjava Ilić.

Osim ove proizvodnje u kompaniji “Tigar”, potpisani su ugovori za proizvodnju čizama specijalne namjene za Finsku armiju za 2020. godinu, a početak proizvodnje planiran je za novembar ove godine.

“S obzirom na kvalitet proizvoda i dugoročnu saradnju, izvesno je i dobijanje ugovora za 2022. godinu”, kaže Ilić.

Prema njegovim riječima, kompanija je dobila posao na tenderu i za snabdjevanje Švedske armije do 2022. godine.

Naglašava da će ručna izrada 4.000 hiljade pari obuće specijalne namjene za Švedsku, krenuti od oktobra mjeseca uz postepeno povećavanje obima proizvodnje.

Podaci pokazuju da “Tigar” iz Pirota zauzima treće mjesto u svijetu, a drugo u Evropi, među proizvođačima-izvoznicima gumene obuće, a ova kompanija je većinskom državnom vlasništvu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )