FOTO: null

U Bijeljinskoj mjesnoj zajednici Ledinci nastavljeni su radovi na izgradnji područne petorazredne škole sa vrtićem. Ova mjesna zajednica ima oko 15000 stanovnika, a u školskoj 2015/2016 godini neuslovnu područnu Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ pohađa 345 uče

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obišao je gradilšte novog objekta škole i vrtića, te istakao da je do sada cjelokupan iznos sredstava za ovaj projekat obezbjedila Gradska uprava.

- Izgradnja ove škole počela je prije šest godina, a tri dosadašnja ministra prosvjete i kulture u Vladi RS koji su obećavali da će pomoći u izgradnji ove škole, nisu to učinili. Do sada je za realizaciju ovog projekta iz gradskog budžeta izdvojeno oko 600.000 KM. Ove godine nastavljaju se radovi - zidanje sprata i pokrivanje, što podrazumjeva betonske, zidarske, tesarske, izolaterske, limarske i elektro instalaterske radove, za šta je obezbjeđeno 500.000 KM - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. On je istakao da će objekat biti površine oko 2000 kvadrata, te da će za poptunu relizaciju projekta biti neophodno još oko 900.000 KM.

- Obaveza Gradske uprave nije da pravi škole i vrtiće, ali mi hoćemo da pomognemo našim građanima  jer je ovaj objekat zaista neophodan našem Gradu. Potrudićemo se da obezbjedimo sredstva da naša djeca dobiju kvalitetan objekat za obrazovanje, kao i za predškolsko vaspitanje - poručio je Mićić.

Učitelj u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Ivan Burić izrazio je zahvlanost bijeljinskoj Gradskoj upravi jer je propoznala problem djece i nastavnika Osnovne škole „Vuk Karadžić“, te izdvojila sredstva iz gradskog budžeta za izgradnju novog školskog objekta. 

- U objektu u kome sada održavamo nastavu uslovi su katastrofalni. Krov prokišnjava, stolarija je dotrajala, a poljski toaleti su krajnje nehigijenski. Sve ovo otežava obrazovni proces i za djecu i za nastavnike - istakao je Burić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )