FOTO: null

Predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, ministarstava obrazovanja, nauke, kulture i sporta iz Federacije BiH, kao i Japanske agencije za međunarodnu saradnju /Jica/ potpisaće sutra u Sarajevu dokument o nastavku saradnje na projekt

Vlada Japana obezbijedila je prije 15-ak godina nepovratna sredstva za "Projekat izgradnje osnovnih škola" u BiH, a izgrađeno je 11 osnovnih škola. 

S obzirom na to da je od finalizacije prošlo više od 10 godina uočena su oštećenja i dotrajalost na objektima - odvajanje spoljašnjih zidnih pločica, curenje vode, dotrajalost krovnih konstrukcija i slično. 

Jica je odlučila da pokrene novi projekat, a u periodu nastavka saradnje ciljne su osnovne škole "Varoška Rijeka" iz Bužima, "Edhem Mulabdić" i "Hasan Kikić" iz Gradačca, "Sjenjak" iz Tuzle, "Ilija Jakovljević" iz Mostara, "Braće Radića" iz Domaljevca, "Sveti Sava" Bijeljina, "Sveti Sava" Istočno Sarajevo, te Osnovna škola "Desanka Maksimović" Oštra Luka, jer zahtijevaju značajnije popravke, saopšeno je iz Ambasade Japana. 

Predviđeno je da radovi na obnovi ovih škola budu realizovani u periodu od juna do avugusta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )