FOTO: InfoBijeljina.com

Danas je izuzetno veliki dan za Bijeljinu – rekao je to gradonačelnik Mićo Mićić nakon sastanka sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Našli su rješenja za probleme grada Bijeljina, a političke teme ovog puta ostale su po strani. Kako bi se spriječila opasnost od poplava na području Bijeljine, dogovoreno je da se ubrza izgradnja drinskog nasipa.  Bijeljini stiže pomoć i  u izgradnji mjerne stanice i uključivanju tog grada u projekat gasifikacije, čemu se nadaju već za dva mjeseca. 

Gradiće se i sistem protivgradne odbrane, ali i moderna sportska hala.

"Predsjednik je zadužio ministre da u dogledno i veoma kratko vrijeme dobijemo i zamijenimo zemljište na staroj željezničkoj stanici, da prenesemo  autobusku stanicu, što će sigurno smanjiti gužve u našem gradu. Isto tako da zamijenimo zemljište kod Robota na zaobilaznici sa Vladom Republike Srpske, gdje ćemo mi dati 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, za to poljoprivredno zemljište gdje ćemo napraviti sportsku halu", kaže Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine. 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kaže da su svi dogovoreni projekti od ogromnog značaja za grad Bijeljinu, ali i za čitavu Republiku Srpsku. Bitno je, kaže Dodik, i da  Vlada Republike Srpske uredno izmiruje obaveze prema gradu Bijeljina. Samo prošle godine za podsticaje na tom području uloženo je 15 miliona maraka. 

"Hoću da izrazim zadovoljstvo činjenicom da Bijeljina zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede i Direkcijom za vode radi na projektu navodnjavanja 500 hektara zemljišta, 5. 000 dunuma, gdje se treba opremiti svaka lokacija da ima dovoljnu količinu vode, sistemom kap po kap navodnjava svoje poljoprivredne kulture, to treba da bude završen ou toku godine", rekao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

U Vladičanskom dvoru u Bijeljini, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika ugostio je i episkop zvorničko-tuzlanski Fotije. Razgovarali su o značaju vjeronauke i očuvanju pravoslavne vjere, ali i o projektima značajnim za vjernike te eparhije. Plan je i da se izgradi crkva kod autoputa koji će se raditi od Kuzmina prema Bijeljini.

"Tu bi trebalo da uradimo jednu crkvu Sv Save i sv simeona amirotočivog koju smo nazvali Crkva srpskog jedinstva. To nam je jako potrebno. Mi srbi smo skloni da se dijelimo da se sukobljavamo. Da ta crkva bude nešto što nas povezuje i objednjuje", episkop zvorničko-tuzlanskim Fotije.

"Dobra saradnja naše crkve i Republike Srpske kroz dugi niz godina, na mnogim zajedničkim projektima, promociji zajedničkih vrijednosti kroz vjeronauku, ali i briga, kak ocrkve za državu, tako i nas za crkvu u smislu podrške raznim novim vriejdnostima i projektima", kaže Dodik.

Milorad Dodik obećao je da će gradu Bijeljina stići još pomoći. Najprije će se pobrinuti za izgradnju školske sale i dodatnih učionica u bijeljinskom naselju Patkovača. Plan je da se to realizuje uz donaciju Vlade Srbije od pola miliona maraka, a da ostatak obezbijedi grad Bijeljina, ali i Vlada Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )