FOTO: D35portal

Na području Donjeg Vakufa početkom ove sedmice zabilježen je incident u Mješovitoj srednjoj školi u kojem je pronađena 13-godišnjakinja koja je fizički napadnuta, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Kako piše "Klix", četiri maloljetne osobe su povezane s ovim slučajem, protiv kojih se, u saradnji s nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad poduzimaju zakonom propisane mjere.

"U utorak 22. septembra u 19 sati policijskoj stanici Donji Vakuf je prijavljeno da se u sali srednje škole nalazi maloljetnica s vidnim tjelesnim povredama. Po zaprimanju prijave na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su potvrdili navode ove prijave. Povrijeđena maloljetnica je prevezena u Dom zdravlja Donji Vakuf radi ukazivanja ljekarske pomoći, odakle je upućena u Kantonalnu bolnicu Travnik", rekao je pomenutom portalu portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

Međutim, ovaj slučaj naljutio je korisnike društvenih mreža iz Donjeg Vakufa koji tvrde da je 13-godišnjakinja silovana, ali da niko o tome ne govori. Prema nezvaničnim informacijama, u travničkoj bolnici nisu potvrdili da je riječ o silovanju, ali daljnja istraga o ovom slučaju će razotkriti kako je došlo do incidenta u srednjoj školi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )