FOTO: null

Šef poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke u Parlamentu Republike Srpske Vukota Govedarica kaže da javnost s pravom ima osnova da sumnja da je Specijalno tužilaštvo s namjerom da zataška jednu od najvećih afera "dva papka", odnosno kupovine poslanik

"To je pravi primjer kako se gubi povjerenje građana u njene institucije. Naš najjači argument je razum koji već odavno ne stanuje u institucijama Republike Srpske. Iskreno, strahujem da je u pitanju najozbiljnija uzurpacija pravosudnih institucija od strane SNSD-a na čijem čelu se nalazi čovjek koji je sebe, kao što vam je poznato, prozvao Velikim Bajom", kazao je u intervju Istini Govedarica.

Komentarišući obustavu istrage o kupovini poslanika poslije sedam mjeseci, Govedarica navodi da se to sve poslije obistinilo u parlamentu. "Režimu je bilo jasno da ćemo ponuditi parlamentu konkretne zaključke koji su trebali da idu u pravcu okončanja, a ne zataškivanja istrage i zbog toga je istraga i okončana", rekao je Govedarica.

On postavlja pitanje zašto nikada Specijalno tužilaštvo nije pomenuti snimak uputilo na adresu Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja kako bi se utvrdila prava istina.

"Sada javnost s pravom ima osnova da sumnja da je to Specijalno tužilaštvo uradilo s namjerom, jer kako drugačije sve to objasniti ukoliko znamo da je pomenuta institucija bila u posjedu snimka koji sa sobom nosi najveću aferu od postanka Republike Srpske", kazao je Govedarica.

Govoreći o poskupljenjju struje, Govedarica navodi da je ranije najavljeno da će se tražiti posebno skupštinsko zasjedanje ukoliko dođe do toga.

" Ovdje je stvar sasvim jasna, struja će da poskupi zbog haotičnog stanja u Elektroprivredi, koja je na prošlim izborima bila svojevrstan poligon i recept po kome je SNSD napravio izborni rezultat. Nemojte da zaboravite da je regulator od proizvodnih preduzeća iz sistema Elektroprivrede dobio zahtjev za poskupljenjem električne energije, što znači da sve njivove promašaje treba da namire građani koji su do nazad samo par mjeseci uvjeravani da struja neće poskupiti", kazao je Govedarica.

Naglašava da je vlada trebala da istraje na ekonomskoj politici u kojoj se navodi da će obezbijediti efikasno upravljanje i uspješno poslovanje javnih preduzeća pri čemu će se tražiti odgovornost organa upravljanja za postignute rezultate.

"Umjesto toga, traženja odgovornosti, vlada se opredijelila da na ovaj način nagradi zloupotrebe i nesposobnost. To samo govori da je vlada Republike Srpske direktni saučesnik u komletnom haosu koji se godinama pravi u Elektroprivredi, a za koji niko nije odgovarao", kazao je Govedarica.

Šef poslaničkog kluba SDS se nada da će to biti vrlo zgodna prilika da DNS učini dodatni napor kako bi zaustavio ovo povećanje s obzirom da je njegov lider više puta ponovio da je protiv novih cijena struje.

Šta bi trebalo uraditi da građanima bude bolje. Govedarica kaže da se treba žestoko obračunati s institucionalnom korupcijom.

"Prvo i osnovno, građanima Republike Srpske je prijeko potreban Zakon o ispitivanju porijekla imovine. Sa institucionalnom korupcijom se treba žestoko obračunati i jedino je na taj način moguće vraćati kredite kojima nas vlast zadužuje kako bi kupovala socijalni mir.To je osnovni preduslov kako obezbjediti privredni rast koji donosi zaposlenje i nova radna mjesta. Jedno od rješenja jeste poresko rasterećenje rada, ukidanje brojnih parafiskalnih opterećenja privrede, smanjenje budžetskih rashoda i racionalizacija u javnoj administraciji", kazao je Govedarica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )