FOTO: pixabay

Ako mislite da zarad uspješnog mršavljenja na spavanje morate da idete gladni, varate se. To vam neće pomoći da izgubite kilograme, bićete nervozni i na kraju ćete vjerovatno da posegnete za nekim namirnicama koje uopšte nisu dobre za vas. Zato je bolje da se prije spavanja počastite zalogajima sastavljenim od namirnica koje, ne samo da neće otežati gubljenje kilograma, nego će vam pomoći da smršate.

Svježi sir 

Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni sa ostalim varijantama svježeg sira nećete da pogriješite. Možete da jedete samo sir ili da napravite namaz koji ćete namazati na krekere od integralnih žitarica. Svježi sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospješuju gubitak kilograma. 

Ćuretina 

Ćureći odrezak s lisnatnom salatom ili, pak, sendvič sa ćuretinom i hljebom od intergralnih žitarica, sigurno će da vam utole glad. Ćuretina je sjajan izbor za obrok prije spavanja jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom. 

Grčki jogurt 

Mnogima je ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju crijeva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete da dodate voće po izboru, a odličan odabir su borovnice zato što su pune antioksidanasa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tokom spavanja, grčki jogurt umiriće probavni sistem i zato ga stručnjaci preporučuju osobama koje žele da smršaju. 

Ovsena kaša 

Omiljeni doručak lako može da postane i večera. Ovsena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune vještačkih šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži u sebi, zbog kojih će vam sigurno utoliti glad, neće vam teško pasti na želudac i lako će da se vari. 

Zeleno povrće 

Većina zelenog povrća sadrži malo kalorija, ali i bogatstvo proteina pa zato brzo stvara osjećaj ispunjenosti u želucu. Stoga, nećete pogriješiti ako prije spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu da budu razne lisnate salate ili, pak, zapečeni brokoli. Možete da napravite i smoothie od kelja, blitve ili spanaća.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )