FOTO: null

Nakon prijetnje poljoprivrednika da će blokirati lokalne institucije ako do kraja sedmice ne dobiju podsticaje, direktor Agrarnog fonda grada Bijeljina Ivan Stević rekao je za ,,Capital,, da će Agrarni fond danas početi uplaćivati poljoprivrednicima podst

„Danas, a u najvećem broju sutra, poljoprivredni proizvođači će na svojim žiro - računima imati uplaćene podsticaje za prošlu godinu", izjavio je Stević.

Stević kaže da će najveći iznos podsticaja, oko 260.000 KM, biti isplaćen za podsticaj razvoju stočarske proizvodnje.

Za podsticaj razvoju plasteničke proizvodnje biće isplaćeno oko 80.000 KM, za organizovani otkup voća i povrća 62.000 KM.

Za regresirane kamate na kredite koje su poljoprivrednici povlačili u prošloj godini, u procentu od tri odsto kamate, biće uplaćeno oko 30.000 KM.

Agrarni fond grada Bijeljina isplatiće 10.000 KM na ime šteta u poljoprivredi, zabilježene u prošloj godini, oko 8.000 KM za nove zasade voća, dok će ostatak od 50.000 KM biti isplaćen za izgradnju infrastrukture u ruralnom području.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )