FOTO: null

U Bijeljini su danas još dvije porodice uselile u nove kuće koje su izgrađene donacijama, nakon što je u majskoj poplavi potpuno razoreno 69 domova u gradu.

Izgradnju ovih kuća u naselju Balatun finansirali su makedonski grad Kumanovo, koji je pobratim grada Bijeljine, i privatno preduzeće za promet lijekova "Feniks" sa sjedištem u Bijeljini. 

U naselju Balatun plavni talas Save potpuno je uništio 21 montažnu kuću koje su se od završetka rata već dva puta "selile" unutar Republike Srpske, zajedno sa srpskim stanovništvom koje je protjerano iz Gornjeg Vakufa i Bugojna. 

Vrijednost novih kuća je oko 600 KM po metru kvadratnom, a gradi se standardnih 15 kvadrata po članu porodičnog domaćinstva. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je od 69 u poplavi razorenih domova na ovom području donacijama do sada ponovo izgrađeno pet kuća i izliveno 11 temelja, što finansira lokalna uprava. 

Jedna kuća ranije je izgrađena donacijom Vlade Divca, gradnju dvije kuće finansirala je nevladina organizacija " Otvorena mreža", koja finansira izgradnju još tri kuće u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )